Суббота, 04.05.2024, 18:46
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 30 31 »

Колегія з питань розвитку системи ПТО

26 березня на базі Іванівського професійного аграрного ліцею пройшла колегія управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації. На ній обговорювалося виконання Програми «Професійно-технічна освіта Херсонщини на 2003-2010 роки».

У доповіді заступник начальника управління Антон Власюк зупинився на реалізації основних завдань програми. Зокрема, на позитивних змінах ... Читать дальше »

Просмотров: 882 | Добавил: dger | Дата: 29.03.2010

Щоб розповісти про особливості вступної компанії у цьому році, «Джерела» зустрілися з секретарями приймальних комісій херсонських ВНЗ ІІІ – ІV рівнів акредитації і попросили їх озброїти майбутніх абітурієнтів необхідними знаннями.

Загальна картина така: прийом документів на денну форму навчання у ВНЗ ІІІ – ІV рівнів акредитації всіх форм власності у 2010 році починається 15 липня, а закінчується 31 липня. Однак для тих, хто має складати вступні екзамени та творчі конкурси, строк подання документів закінчується 22 липня, так як з 23 по 31 липня вони беруть участь у творчих конкурсах і вступних екзаменах (дивись розділ ... Читать дальше »

Просмотров: 1447 | Добавил: dger | Дата: 29.03.2010

В області триває реєстрація учасників ЗНО. Станом на 9 лютого зареєструвалося 2 823 випускники загальноосвітніх навчальних закладів поточного і попередніх років.
Що треба пам’ятати під час реєстрації, уточнює Світлана Одайник, проректор з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Південноукраїнського регіонального інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів.
- По-перше, кожен зареєстрований учасник тестування, в період, відведений на проведення реєстрації, має право внести зміни до реєстраційних даних, шляхом повторної реєстрації. Разом з тим, учасник тестування має право відмовитися від проходження ЗНО. Для цього йому потрібно надати до пункту реєстрації відповідну заяву і сертифікат.
По-друге, слід пам’ятати, що обов’язковим для всіх вступників до вищих навчальних закладів є зовнішнє незалежне оцінювання з двох предметів: української мови і літератури, а також за вибором учасника – з математики або історії України. Вибір решти предметів із запропонованого переліку кожен учасник тестування здійснює самостійно, врахов ... Читать дальше »
Просмотров: 941 | Добавил: dger | Дата: 18.02.2010

Усього в обласних змаганнях взяли участь 23 учасника, представники загальноосвітніх навчальних закладів Херсона, Каховки, Білозерського, Великолепетиського, Скадовського, Цюрупинського районів. Сімнадцять учнів 11 класу і по три учня від 10 та 9 класів.
У зв’язку з погодними умовами не приїхали школярі м.Нової Каховки, Каланчацького, Високопільського, Генічеського районів. У зв’язку з відсутністю переможців не представили своїх учасників: Бериславський, Горностаївський, Великоолександрівський, Верхньорогачицький, Голопристанський, Іванівський, Каховський, Новотроїцький, Чаплинський райони.
Олімпіада з інформатики проходила на базі Херсонського державного університету. В журі, як завжди, головував кандидат фізико-математичних наук, доктор педагогічних наук, професор, проректор ХДУ Олександр Співаковський.
У ході роботи учні розв’язували задачі з програмування, які підготував кандидат фізико-технічних наук, доцент кафедри інформаційних технологій, директор науково-дослідного інституту ХДУ Михайло Львов. Усе проходило майже як на рівні ІV етапу Всеукраїнсько ... Читать дальше »

Просмотров: 1024 | Добавил: dger | Дата: 18.02.2010

У середу, 27 січня, в приміщенні Південноукраїнського регіонального інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів відбувся VIII пленум Херсонської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Обговорювали важливе питання – стан виконання Угоди між управлінням освіти і науки Херсонської облдержадміністрації та профспілками на 2007–2009 рр. Участь у зацікавленій розмові взяли голова Херсонської орблміжпрофради Петро Лазник, заступник начальника управління освіти і науки Херсонської ОДА Євгенія Кулькіна, ректор РІПО Анатолій Зубко, член ЦК профспілки працівників освіти і науки України Ірина Свинаренко, голова комісії Херсонської міської ради з питань освіти Валерій Пєтров, керівники міських та районних профспілкових організацій, члени обкому профспілки.

dger | Дата: 02.02.2010


Минулого року в Херсоні побували представники молодіжного Європейського парламенту, аби визначити найактивніших учнів шкіл для реалізації проектів соціального спрямування. Передбачалося, що кожна область України делегує до Києва команди, які виборюватимуть право на впровадження своєї оригінальної ідеї, причому фінансування бере на себе європейська сторона. Увагу гостей привернули дев’ятикласники ЗОШ №27 з поглибленим вивченням інформатики та іноземних мов Херсонської міської ради Яна Микита, Богдан Мухін, Андрій Погуляй, Іван Сосієнко та Наталія Оленчук.  Вони підготувати презентацію проекту, розробили програму його фінансування та впровадження і вирушили зі своїми напрацюваннями до столиці.

dger | Дата: 02.02.2010