Суббота, 04.05.2024, 09:09
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 25 26 27 28 29 30 31 »
Батьки дітей, які займаються в Херсонському державному будинку художньої творчості (м. Херсон, вул. Суворова, №3) б'ють на сполох: будівля, в якій діти після навчального дня в загальноосвітніх закладах розвивають свої творчі здібності, невдовзі може бути «приватизована».
Кілька років тому попередній директор дитячого закладу незаконно продав господарчу споруду з огорожею та мостінням, що знаходиться на території ХДБХТ, і стільки ж триває судова тяганина. Що буде, якщо новий господар заявлятиме права на землю, на якій знаходиться адмінбудівля.
Турбує керівництво закладу безпека дітей. А як можна її гарантувати, коли з самого ранку до вечора ворота з вул. Любарської відкриті і до двору постійно заїжджає і виїжджає автотранспорт. Хто відповідатиме, якщо черговий маніяк зайде на територію, куди вхід тепер необмежений, і перекриє дорогу хлопчику чи дівчинці, які йтимуть до туалету (він знаходиться не в основному корпусі). Батьків та викладачів турбує подальший розвиток, а не занепад дитячого позашкільного закладу. Наразі тепер у дворі ХДБХТ кілька господарів, з яких один пра ... Читать дальше »
Просмотров: 995 | Добавил: dger | Дата: 25.12.2009

Звітуючи перед освітянами у 2007 році, голова комісії обласної ради з питань освіти, охорони здоров’я і культури Володимир Ходаковський повідомляв приємні новини: збільшення удвічі стипендій переможцям всеукраїнських учнівських і студентських олімпіад, призначення одноразової виплати переможцям обласного етапу конкурсу «Учитель року», висловлював зацікавленість пропозицією «Джерел» про впровадження обласної премії педагогам («Джерела» №18 30.09.2007 р.). Пройшло два роки – і все змінилося: ані стипендій, ані виплат педагогам. Ми намагалися зустрітися з Володимиром Федоровичем, але його зайнятість ставала перешкодою, і зустріч доводилося відкладати. Втім залишити без відповіді питання, що завадило депутатам-освітянам відстояти надбання минулих років, було б з нашого боку безвідповідальним, тож ми звернулися до заступника В.Ф. Ходаковського по роботі в комісії облради Наталії Степанової.
– Наталіє Іванівно, чому в цьому році переможці не отримали своїх традиційних винагород?
– Виною всьому криза. Я добре розумію, що така відповідь може здатися поверховою, адже сьогодні бі ... Читать дальше »
Просмотров: 931 | Добавил: dger | Дата: 23.12.2009

Вже три роки плідно працює Херсонський міський учнівський парламент, до складу якого входять представники з усіх навчальних закладів. Створений він був 29 листопада 2006 року за ініціативи Тамари Верещака (на той час заступника начальника управління освіти Херсонської міськради). Метою діяльності стало спрямування зусиль на вирішення існуючих проблем молоді міста, самовизначення підлітків, підготовка їх до самостійного життя, можливості проявити активну життєву позицію.
Альона Чернюк
Просмотров: 982 | Добавил: dger | Дата: 22.12.2009

Як повідомила головний фахівець з питань організаційно-методичної роботи виконавчого апарату Херсонської облради Наталія Скульська, депутати Херсонської обласної ради на останньому засіданні 17 листопада прийняли рішення виділити на купівлю житла педагогам 1 млн 359 тис грн (рішення №1157 від 17.11.09 р.). Новоселами можуть стати 24 освітянські родини з тринадцяти районів області: Бериславського, Білозерського, Великоолександрівського, Верхньорогачицького, Генічеського, Голопристанського, Горностаївського, Іванівського, Каланчацького, Каховського, Нововоронцовського, Скадовського та Чаплинського.

Втім, як повідомляє джерело в управлінні освіти, поки що ці кошти лише на папері.

Просмотров: 900 | Добавил: dger | Дата: 02.12.2009

У Херсонському національному технічному університеті відбулася зустріч представників науково-освітніх установ обласного центру з виконавчим директором Асоціації користувачів Української науково-освітньої телекомунікаційної мережі «УРАН» Михайлом Домбруговим. Зустріч була ознайомчою і мала на меті, по-перше, поінформувати запрошених щодо переваг мережі телекомунікаційного зв’язку європейського рівня, яка вже діє в 15 містах України, а по-друге, розпочати упровадження проекту в нашому місті.

Як повідомив пан Домбругов, проект здійснюється для впровадження сучасних інформаційних технологій в освіту і науку за завданням МОН України в рамках відповідної державної програми на 2006–2010 роки та за підтримки наукового департаменту НАТО. Суть його полягає в поступовому переході на гігабітні волокно-оптичні технології передачі даних, які дозволять з’єднати провідні університети та наукові установи Херсона та України, забезпечивши швидкість внутрішньоміського обміну 1000 Мбіт/с, а міжміського – 100 Мбіт/с.

Розпочати будівництво мережі п ... Читать дальше »

Просмотров: 1006 | Добавил: dger | Дата: 30.11.2009

Підстава: Наказ Міністерства освіти і науки України від 29.05.2008 р. №479 «Про затвердження Положення про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти» (зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11.06.2008 р. №522/15213). Сімферопольський регіональний центр оцінювання якості освіти з метою ознайомлення осіб, що мають намір вступати до вищих навчальних закладів, зі структурою тестів, формами тестових завдань, правилами роботи з 1 листопада 2009 року розпочав реєстрацію на участь у пробному тестуванні. Зареєструватися можна на сайті Центру (http://crimeatest.org.ua/). Вартість одного тестування для одного учасника пробного ЗНО – 62 грн. 00 коп. (в т.ч. ПДВ 10,33грн). Перелік предметів та терміни проведення - українська мова і література – 13 березня 2010 року (І зміна); - хімія, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська) – 13 березня 2010 року (ІІ зміна); - математика, історія України – 20 бе ... Читать дальше »

Просмотров: 1001 | Добавил: dger | Дата: 12.11.2009