Суббота, 18.05.2024, 11:47
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 30 31 »

Одразу у фіналах трьох Всеукраїнських інтелектуальних турнірів відзначились студенти Херсонщини. На базі Промислово-економічного коледжу Національного авіаційного університету (м. Київ) було проведено заключний етап IV Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки серед студентів вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації. В інтелектуальному турнірі зустрілися представники 24 регіонів. В упорній боротьбі студент Новокаховського приладобудівного технікуму Андрій Біляєв здобув ІІІ місце (викладач Раїса Градинар).

А в Запорізькому комерційному коледжі пройшов заключний етап ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Комп’ютерні технології у б ... Читать дальше »

Просмотров: 879 | Добавил: dger | Дата: 21.09.2010

На розширеному засіданні Кабінету Міністрів України 27 серпня 2010 року йшлося про реформування освіти, як головний пріоритет державної політики.

Прем’єр-міністр зазначив, що у бюджеті на 2011 рік Уряд планує суттєво збільшити видатки державного бюджету на освіту, проте з масштабним реформуванням освіти державна скарбниця наодинці в найближчі роки не впорається. У цьому контексті Глава Уряду вважає, що необхідно розвивати науково-інноваційні центри на базі вузів, які будуть залучати до своєї роботи промислові підприємства та комерційні установи, як це роблять університети всього світу.

Особливої уваги потребує професійно-технічна освіта, адже за 20 років кількість професійн ... Читать дальше »

Просмотров: 812 | Добавил: dger | Дата: 01.09.2010

Начальником управління освіти і науки Херсонської ОДА призначено Миколу Кухарука (розпорядження голови ОДА від 26 липня 2010 року №273-ок), який до того працював в управлінні завідувачем сектора професійно-технічних навчальних закладів, науки та координації роботи вищих навчальних закладів.

Микола Борисович народився 31 грудня 1950 року у селі Любимівка Котовського району Одеської області. У 1977 році закінчив Одеський державний університет за фахом учитель фізики і математики.

... Читать дальше »

Просмотров: 840 | Добавил: dger | Дата: 04.08.2010

Вступна кампанія цього року мала деякі особливості, чи пішли вони на користь, «Джерела» поцікавилися у відповідальних секретарів приймальних комісій херсонських вузів. Вони відмічають, що багато доповнень і змін до умов прийому до вищих навчальних закладів залишилися поза увагою абітурієнтів. А подовження терміну подачі документів до 5 серпня взагалі не мало сенсу. На думку Галини Полякової, яка вже багато років є відповідальним секретарем приймальної комісії ХДУ більшість абітурієнтів не має чіткого уявлення про майбутню професію і подають документи, зважаючи лише на один фактор: чи підходять бали сертифікату. Причина цього прикрого висновку – відсутність цілеспрямованої профорієнтаційної роботи.

Серед позитиву: збільшення кількості абітурієнтів з числа випускників минулих років, яким у цьому році дозволили складати вступні випробування ... Читать дальше »

Просмотров: 854 | Добавил: dger | Дата: 04.08.2010

Напередодні Дня Європи у Херсоні, у п’ятницю 21 травня, студенти ХДУ провели вікторину, яка мала виявити знання нашої молоді про історію, мову, культуру та природні особливості країн Євросоюзу.

Участь у вікторині взяли представники усіх інститутів і факультетів університету. Було весело, гомінко і пізнавально.

Відкриваючи захід, Олександр Співаковський, доктор педагогічних наук, професор, кандидат фізико-математичних на ... Читать дальше »

Просмотров: 821 | Добавил: dger | Дата: 30.05.2010

Педагоги, яким у минулому році не довелося справити новосілля, мають шанс відсвяткувати цю приємну подію. Кошти (1 млн 067 тис грн)  на придбання житла для вчителів сільської місцевості виділені рішенням сесії облради від 14.05 2010 р. №1290.

У власні будинки  переселиться 17 родин з 10 районів області: Бериславського, Білозерського, Великоолександрівського, Верхньорогачицького, Генічеського, Голопристанського, Горностаївського, Іванівського, Каланчацького, Каховського, Нововоронцовського, Скадовського та Чаплинського.

Просмотров: 812 | Добавил: dger | Дата: 30.05.2010