Суббота, 18.05.2024, 11:23
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2010 » Март » 29 » Що треба знати про умови прийому до вишів Херсонщини у 2010 році
Що треба знати про умови прийому до вишів Херсонщини у 2010 році
17:40

Щоб розповісти про особливості вступної компанії у цьому році, «Джерела» зустрілися з секретарями приймальних комісій херсонських ВНЗ ІІІ – ІV рівнів акредитації і попросили їх озброїти майбутніх абітурієнтів необхідними знаннями.

Загальна картина така: прийом документів на денну форму навчання у ВНЗ ІІІ – ІV рівнів акредитації всіх форм власності у 2010 році починається 15 липня, а закінчується 31 липня. Однак для тих, хто має складати вступні екзамени та творчі конкурси, строк подання документів закінчується 22 липня, так як з 23 по 31 липня вони беруть участь у творчих конкурсах і вступних екзаменах (дивись розділ VІІ пункт 7.3 та розділ VІІІ пункти 8.1 і 8.2 Умов прийому до вищих навчальних закладів України, затверджених наказом МОНУ від 18.09.2009 р. №873).

Зарахування на денну форму навчання за держзамовленням – не пізніше 10 серпня, а за кошти фізичних і юридичних осіб не пізніше 25 серпня.

Вступники подають сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти з 3 дисциплін, визначених правилами прийому вузу, з оцінками не нижче 124 балів.

У 2010 році при зарахуванні враховується також середній бал атестату про повну загальну середню освіту.

Далі про кожен вуз докладно.

 

Про умови вступу до Херсонського міжнародного університету бізнесу і права (ліцензія серія АВ №498228 від 19.10.2009 р.) розповідає відповідальний секретар приймальної комісії Яніна Фесенко.

Для вступу на навчання за освітньо-професійним рівнем бакалавр.

За напрямами міжнародні відносини, маркетинг, фінанси та кредит; облік і аудит; менеджмент слід подати сертифікат з 3 предметів. Обов’язковими є українська мова та література і математика. І третій – за вибором абітурієнта: географія або іноземна мова, або біологія, або фізика, або хімія.

Для вступу на навчання за напрямом право абітурієнт має подати сертифікат з трьох предметів. Обов’язковими є українська мова та література; історія України. І третій – за вибором абітурієнта: географія або іноземна мова, або біологія, або фізика, або хімія.

Ніяких додаткових конкурсів або іспитів у нашому університеті не проводиться.

Прийом документів на заочне відділення з 15 липня по 14 серпня. Хочу звернути увагу абітурієнтів, що наш університет здійснює прийом на навчання за скороченим терміном (на ІІ-ІІІ курс) осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень кваліфікованого робітника та молодшого спеціаліста. Прийом документів для зазначених вступників відбувається з 1 червня по 15 серпня 2010 року без надання сертифікатів.

Адреса: м. Херсон, вул. 49-ї Гвардійської дивізії, 37а. Тел.: (0552) 44-31-56; 36-26-25; 33-53-40.

 

Про умови вступу до Херсонського юридичного інституту ХНУВС (ліцензія серія АВ №048669 24.05.2006 р.) розповідає перший заступник начальника інституту Сергій Диденко.

Начальний заклад є базовим інститутом у складі Харківського національного університету внутрішніх справ, по підготовці фахівців-юристів для органів внутрішніх справ.

Навчання за державним замовленням

Факультет підготовки фахівців для підрозділів слідства та дізнання здійснює навчання за державним замовленням для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр. Термін навчання 4 роки. По закінченні навчального закладу випускники отримують диплом державного зразка. Випускникам присвоюється спеціальне звання «лейтенант міліції».

На навчання за державним замовленням приймаються:

– цивільні особи, які мають повну загальну середню освіту, віком від 17 до 25 років;

– особи рядового та молодшого начальницького складу органів внутрішніх справ, які мають повну загальну середню освіту, віком до 25 років.

Відбір кандидатів на навчання здійснюється підрозділами кадрового забезпечення органів і підрозділів внутрішніх справ. Особові справи кандидатів для вступу на навчання до інституту оформляються підрозділами кадрового забезпечення органів і підрозділів внутрішніх справ, які відбирали їх на навчання. Оформлення особових справ проводиться з грудня-січня поточного року, вони направляються до навчального закладу до 01 липня 2010 року.

Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступають до інституту для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр, зараховуються бали сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти, виданого у поточному році з наступних дисциплін: українська мова та література; історія України.

Важливо: вступники проходять співбесіду з готовності до навчання та служби в ОВС та складають іспит з фізичної підготовки.

Навчання за контрактом здійснюється на юридичному факультеті. Термін навчання – 5 років. Факультет здійснює підготовку фахівців-юристів для органів державної влади, сфери підприємницької діяльності, адвокатури, нотаріату, судових органів, прокуратури та ін.

Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступають до інституту для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр, зараховуються бали сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти, виданого у поточному році з наступних дисциплін: українська мова та література; історія України та один за вибором абітурієнта: математика, географія або іноземна мова.

Протягом навчання студентам надається відстрочка від призову до Збройних сил України.

Абітурієнти, які бажають навчатися на контрактній основі, подають документи до приймальної комісії інституту.

Початок прийому заяв та документів:

- на денну форму навчання з 15 по 22 липня 2010 року.

- на заочну форму навчання з 1 по 30 липня 2010 року.

Адреса інституту: 73034 м. Херсон, вул. Фонвізіна, 1.

www.kli.kherson.ua.

Тел.: (0552) 33-76-82 тел.(факс) (0552) 33-74-93.

 

Як відбуватиметься конкурсний відбір студентів у ВНЗ «Херсонський державний морський інститут» (ліцензія серія АВ №482318 від 22.07.2009 р.), розповіла Валентина Черненко, відповідальний секретар приймальної комісії.

- Прийом на навчання у ВНЗ «ХДМІ» ведеться за двома напрямами:

- морський та річковий транспорт: судноводіння (штурмани, майбутні капітани), експлуатація суднових енергетичних установок (судномеханік);

- електричні системи та комплекси транспортних засобів (електромеханік).

Форми навчання: денна та заочна.

У правилах прийому нашого вузу записано, що на всі напрями навчання освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр абітурієнти мають надати сертифікати з 3 предметів: українська мова та література, математика і фізика.

Додаткових іспитів не проводимо. Термін навчання 4 роки. Можна навчатися і за скороченим терміном навчання (2 роки) при наявності освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст, відповідного напрямку підготовки.

Від тих, хто бажає продовжити здобувати вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліст, заяви приймаються з 15 липня по 15 серпня. Зарахування за результатами вступних випробувань, які проводяться у вузі.

Слід звернути увагу на те, що на всі напрями навчання вступникам знадобляться довідки з наркологічного та психоневрологічного диспансерів, а на напрям судноводіння – додаткова перевірка зору (гострота зору та сприймання кольорів), механікам – слуху (аудіограма).

Адреса: м. Херсон, пр. Ушакова, 20;

Тел.: (0552) 225-253, 263-094.

 

Про умови вступу до Херсонського державного університету (ліцензія серія АВ №506154 видана 02.12.2009 р.) розповідає відповідальний секретар приймальної комісії Галина Полякова.

- Обов’язковими для вступників на всі напрями підготовки до Херсонського державного університету є бали сертифікату з української мови та літератури, математики або історії України, а також з профільного предмета.

На окремі напрями підготовки – хореографія, музичне мистецтво, образотворче мистецтво, журналістика, фізичне виховання, спорт, здоров’я людини – вступники складають вступне випробування з обраного фаху або беруть участь у творчих конкурсах, які проходять в університеті. Мінімальний бал з кожного конкурсного предмету, з яким абітурієнт допускається до конкурсного відбору, – 124а. На напрями підготовки право та психологія денної бюджетної форми навчання мінімальний бал з профільної дисципліни – 150.

Конкурсний бал абітурієнта у цьому році складається з суми балів сертифікату, балів, отриманих за творчий конкурс або вступне випробування, та середнього балу атестату.

Більш докладно з переліком предметів у сертифікаті, необхідним для вступу на той чи інший напрям, можна ознайомитися на сайті університету (www.ksu.ks.ua).

Для абітурієнтів, які будуть вступати за цільовим направленням, проводиться окремий конкурс відповідно до квоти, визначеної університету Міністерством освіти і науки України.

Адреса: Херсон, вул. 40 років Жовтня, 27;

(www.ksu.ks.ua). Тел.: 49-43-75.

 

У Херсонському державному аграрному університеті (ліцензія серія АВ №420587 від 31.10.2008р.), за словами відповідального секретаря приймальної комісії Олени Щербини, для участі в конкурсі треба подати сертифікат з трьох предметів. Обов’язковим є українська мова та література, другий, профільний, в залежності від обраної спеціальності:

- агрономія; технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; водні біоресурси та аквакультура; екологія, охорона середовища та збалансоване природокористування – біологія;

- гідротехніка (водні ресурси); будівництво; облік і аудит; менеджмент; економіка підприємства – математика.

- і за вибором абітурієнтів у розрізі кожного напряму підготовки:

- агрономія; технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; водні біоресурси та аквакультура; екологія, охорона середовища та збалансоване природокористування – або математика, або історія України, або хімія;

- гідротехніка (водні ресурси); будівництво – або фізика, або історія України, або математика, або біологія;

- облік і аудит; менеджмент; економіка підприємства – або біологія, або історія України, або географія.

Слід взяти до уваги, що у ХДАУ місця для цільового прийому виділяються у межах обсягу підготовки за державним замовленням, але їх кількість не може перевищувати 75% з кожного напряму підготовки.

Абітурієнти користуються додатковою пільгою, якщо вони є випускниками Скадовського аграрного технікуму: при вступі на навчання за контрактом вони сплачують лише 50% вартості.

Молодші спеціалісти, які вступають на відповідний напрям підготовки за скороченою програмою навчання, здають вступні випробування за спеціальністю і диктант з української мови. Вступні випробування для них розпочинаються з 23 липня (денна форма навчання) і з 27 вересня (заочна форма навчання).

На заочну форму навчання, з урахуванням специфіки сільськогосподарських робіт, документи приймаються в два потоки: до 31 липня та до 3 жовтня. Конкурсний відбір стартуватиме 5 жовтня, а зарахування відбудеться не пізніше 10–12 жовтня.

Адреса: м. Херсон, вул. р. Люксембург, 23.

Тел.: (0552) 41-44-30.

 

Про особливості вступної компанії у Херсонському національному технічному університеті (ліцензія серія АВ №506554 від 10.02.2010 р.). розповідає Марія Расторгуєва, відповідальний секретар приймальної комісії ХНТУ.

- Бажаючим вступити до Херсонського національного технічного університету треба мати на увазі, що в цьому році на напрями підготовки (спеціальності):

Факультету економіки необхідно подати сертифікат з таких дисциплін: українська мова та література, математика та за вибором абітурієнта географія або історія України;

Факультету кібернетика (окрім спеціальності дизайн) і факультету машинобудування а також на напрями підготовки (спеціальності) технологія та дизайн текстильних матеріалів і технологія виробів легкої промисловості факультету технологія і дизайн необхідно подати сертифікат з таких дисциплін: українська мова та література, математика та за вибором абітурієнта – історія України або фізика.

- А на спеціальність дизайн необхідний сертифікат лише з двох дисциплін: українська мова та література, історія України, але вони мають взяти участь у трьох творчих конкурсах (рисунок, композиція, живопис), які проходять в університеті. Важливо: конкурси розпочинаються з 23 липня;

Факультету технології і дизайну (спеціальності хімічна технологія та харчова технологія та інженерія) необхідно подати сертифікат з таких дисциплін: українська мова та література, математика і за вибором абітурієнта – хімія або історія України.

Тим, хто збирається опановувати професію перекладача, слід обрати тести з української мови і літератури, історії України та іноземної мови.

Слід також мати на увазі, що документи на заочну (дистанційну) форму навчання приймаються з 15 липня по15 серпня, на екстернатуру – з 15 вересня по 15 жовтня.

Адреса приймальної комісії: м. Херсон, вул. І. Куліка, 130. www.kntu.net.ua. Тел. (0552) 51 – 64 – 69.

Просмотров: 1451 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0