Четверг, 25.04.2024, 17:37
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 27 28 29 30 31 »

5 жовтня відбулось розширене засідання Кабінету Міністрів України, присвячене розвитку загальної середньої освіти. Урядовці   ухвалили пакет нормативно-правових актів, які сприятимуть подальшому розвитку української загальної середньої освіти а також прийняли такі рішення:

про створення Ради директорів загальноосвітніх навчальних закладів при Кабінеті Міністрів України;

... Читать дальше »

Просмотров: 1067 | Добавил: dger | Дата: 12.10.2009

Робоча група, створена при Міністерстві освіти і науки, розгляне можливість запровадження в університетах психолого-педагогічних тестувань для майбутніх вчителів.

При Міністерстві освіти і науки створена робоча група з організації та проведення експерименту з підготовки педагогічних працівників за інноваційними технологіями. Таке рішення було прийняте на спільній нараді ректорів класичних та педагогічних університетів 10 вересня 2009 року.

МОН пропонує ввести «послідовну» модель підготовки педагогічних працівників у ... Читать дальше »

Просмотров: 1013 | Добавил: dger | Дата: 05.10.2009

Согласно нововведению кофе в русском языке теперь может быть не только мужского, но и среднего рода, а слово «догово’р» (с ударением на последнем слоге) можно будет произносить как «до’говор» — с ударением на первом слоге. В соответствии с новыми правилами допустимо двоякое ударение «по сре’дам» и «по среда’м», или «йогу’рт» вместо «йо’гурт».

Некоторые слова теперь следует писать так: Интернет (с большой буквы), карате (а не каратэ), бра’чащиеся (а не брачу’ющиеся).

... Читать дальше »

Просмотров: 1053 | Добавил: dger | Дата: 05.10.2009

17 вересня Академічний ліцей при Херсонському державному університеті урочисто відсвяткував свій 15-річний ювілей. У найбільшому в області кіноконцертному залі «Ювілейний», що вміщує близько двох тисяч глядачів, зібралися випускники навчального закладу різних років, нинішні учні, викладачі, науковці, ветерани ліцею, численні гості.
За 15 років ліцей випустив майже 2,5 тисячі учнів, з них 158 медалістів. А на момент заснування ліцей мав 6 класів, у яких навчалося 166 учнів за 5 спеціальностями. Зараз таких спеціальностей 16, – сказав директор Херсонського Академічного ліцею, доктор педагогічних наук,професор Олег Мішуков.- Завдяки перемогам наших вихованців на Міжнародних та Всеукраїнських предметних олімпіадах, конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, навчальний заклад ст ... Читать дальше »
Просмотров: 1356 | Добавил: dger | Дата: 28.09.2009

15 вересня у Херсоні, в актовій залі Південноукраїнського регіонального інституту післядипломної освіти, пройшло свято, присвячене 65-річному ювілею цього навчального закладу. В ущент заповненому  приміщенні зібралися не тільки працівники, ветерани вузу, а й багато освітян з усіх куточків області: ректори Херсонський ВНЗ, керівники районних відділів освіти, методичних кабінетів, провідні педагоги, представники виконавчої влади, місцевих рад, творчої інтелігенції, громадські діячі. Привітати ювілярів прийшли начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валентин Сух, голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Поліна Качалова, начальник управління осв ... Читать дальше »

Просмотров: 2159 | Добавил: dger | Дата: 17.09.2009

Наказом МОН України № 813 від 3.09 2009 р. 4 учням Херсонського фізико-технічного ліцею при Херсонському національному технічному університеті та Дніпропетровському національному університеті призначена стипендія Президента України. Вони стали переможцями Всеукраїнських олімпіад з базових навчальних предметів та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Янік Станіслав за І місце на олімпіаді з хімії, Царан В’ячеслав – І місце на олімпіаді з фізики, Тарасенко Павло – І місце на секції інформаційних, телекомунікаційних систем та лабораторій віддаленого доступу (Мала академія наук) і Мєшков Олександр за І місце на секції екологічно безпечних технологій ресурсозбереження та альтернативної енергетики (Мала академія наук). Стипендію Президента також отримала випускниця Херсонської гімназії № 20 Карпенко Юлія за ІІ місце на Олімпіаді з української мови та літератури. ... Читать дальше »
Просмотров: 1381 | Добавил: dger | Дата: 15.09.2009