Пятница, 03.05.2024, 09:25
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2009 » Декабрь » 25 » Хто накинув око на державну власність у центрі Херсона і відбирає її у дітей
Хто накинув око на державну власність у центрі Херсона і відбирає її у дітей
13:21
Батьки дітей, які займаються в Херсонському державному будинку художньої творчості (м. Херсон, вул. Суворова, №3) б'ють на сполох: будівля, в якій діти після навчального дня в загальноосвітніх закладах розвивають свої творчі здібності, невдовзі може бути «приватизована».
Кілька років тому попередній директор дитячого закладу незаконно продав господарчу споруду з огорожею та мостінням, що знаходиться на території ХДБХТ, і стільки ж триває судова тяганина. Що буде, якщо новий господар заявлятиме права на землю, на якій знаходиться адмінбудівля.
Турбує керівництво закладу безпека дітей. А як можна її гарантувати, коли з самого ранку до вечора ворота з вул. Любарської відкриті і до двору постійно заїжджає і виїжджає автотранспорт. Хто відповідатиме, якщо черговий маніяк зайде на територію, куди вхід тепер необмежений, і перекриє дорогу хлопчику чи дівчинці, які йтимуть до туалету (він знаходиться не в основному корпусі). Батьків та викладачів турбує подальший розвиток, а не занепад дитячого позашкільного закладу. Наразі тепер у дворі ХДБХТ кілька господарів, з яких один прагне створити естетику, а іншому все рівно. Розглядаючи ситуацію, що склалася між ХДБХТ і ТОВ «Універсальна товарна біржа «Ліман» та ТОВ «Дисплей-плюс», важливо за кіпою суперечливих правовстановлюючих документів побачити 180 дітей, які навчаються в цьому закладі, і допомогти встановити справедливість з урахуванням їхніх прав та інтересів.
Херсонський державний будинок художньої творчості – державний позашкільний навчальний заклад, підпорядкований міністерству освіти і науки України. Майно (будівлі та споруди), передане в користування і знаходиться на балансі ХДБХТ. відноситься до сфери управління міністерства і є державною власністю.
З 2006 року Херсонський державний будинок художньої творчості захищає права та інтереси закладу в Господарському суді Херсонської області, Запорізькому апеляційному суді, Вищому господарському суді України, а кий скасував рішення Запорізького апеляційного господарського суду та рішення господарського суду Херсонської області. На даний момент в господарському суді Херсонської області знаходиться на розгляді справа за позовом ХДБХТ щодо визнання аукціону таким, що не відбувся, а також недійсним договір купівлі-продажу.
Просмотров: 995 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0