Пятница, 03.05.2024, 12:58
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2009 » Декабрь » 23 » «Ми тут для того, щоб відстояти інтереси освітян»
«Ми тут для того, щоб відстояти інтереси освітян»
13:09
Звітуючи перед освітянами у 2007 році, голова комісії обласної ради з питань освіти, охорони здоров’я і культури Володимир Ходаковський повідомляв приємні новини: збільшення удвічі стипендій переможцям всеукраїнських учнівських і студентських олімпіад, призначення одноразової виплати переможцям обласного етапу конкурсу «Учитель року», висловлював зацікавленість пропозицією «Джерел» про впровадження обласної премії педагогам («Джерела» №18 30.09.2007 р.). Пройшло два роки – і все змінилося: ані стипендій, ані виплат педагогам. Ми намагалися зустрітися з Володимиром Федоровичем, але його зайнятість ставала перешкодою, і зустріч доводилося відкладати. Втім залишити без відповіді питання, що завадило депутатам-освітянам відстояти надбання минулих років, було б з нашого боку безвідповідальним, тож ми звернулися до заступника В.Ф. Ходаковського по роботі в комісії облради Наталії Степанової.
– Наталіє Іванівно, чому в цьому році переможці не отримали своїх традиційних винагород?
– Виною всьому криза. Я добре розумію, що така відповідь може здатися поверховою, адже сьогодні більшість негараздів дуже зручно списати саме на світову кризу, але обмеження обласного бюджету вимагало від нас такого небажаного кроку. Ми обговорювали це питання з колегами з бюджетної комісії і дійшли висновку не виносити його на розгляд у сесійній залі, адже тоді б постало питання про аналогічні виплати працівникам культури, спортсменам, лікарям. На жаль, маємо це констатувати. Втім вважаю, що це не поразка, а тимчасова перешкода, яку, впевнена, ми здолаємо.
– Однак криза не завадила виділити 1 млн грн на облаштування футбольного поля у обласному інтернаті ім. Т.Г. Шевченка.
– Тут ситуація дещо інша. В інтернаті проводяться ремонтні роботи по реконструкції будівель і облаштування інших об’єктів цього закладу з метою покращення умов для перебування там дітей. Погодьтеся, що про дітей, які не мають батьків, повинна піклуватися громада. Думаю, ми вчинили розсудливо, що не поділили ці кошти по клаптиках. Сьогодні інтернат ім. Т.Г. Шевченка – взірець для наслідування того, в яких умовах мають перебувати діти, кинуті напризволяще біологічними батьками. Тут уже побували і голови райдержадміністрацій, і завідуючі відділами освіти, і керівники інтернатів. Сподіваюсь, що побачене спонукатиме їх до рішучих дій щодо організації побуту сиріт, які мешкають в інтернатних закладах на території їхніх районів.
– А щодо коштів на житло для педагогів, які мешкають у сільській місцевості, чи будуть реальні гроші?
– Це для нас принципове питання. Саме тому ми винесли його на розгляд сесії. 17 листопада депутати проголосували за виділення 1млн 359 тис грн. Маємо надію, що до кінця року кошти будуть. Хочу запевнити освітян, що члени нашої депутатської комісії завжди діють одностайно, рішення приймаємо виважено. Ми добре розуміємо – ми тут для того, щоб відстояти інтереси освітян.
Користуючись нагодою, від імені членів нашої комісії вітаю читачів «Джерел» з наступаючим Новим роком. Бажаю здійснення бажань, добробуту, міцного здоров’я та допитливих учнів.
Просмотров: 931 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0