Пятница, 26.04.2024, 13:07
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 30 31 »

   На початку червня Національний еколого-натуралістичний Центр учнівської молоді спільно з комунальним закладом «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради у місті Херсоні проводив Всеукраїнський семінар-тренінг координаторів програми GLOBЕ в Україні. У семінарі брали участь представники 15 областей України та 14 представників Херсонської області.  «Глобальне вивчення та спостереження з метою поліпшення довкілля» (GLOBE) це міжнародна програма, яка об’єднує і підтримує учнів, студентів, викладачів та вчених у спільній роботі по дослідженню оточуючого середовища. Сьогодні у цій міжнародній організації працюють представники із 111 країн-координаторів. Дякуючи їх зусиллям, вже підготовлені більше ніж 54 тисячі вчителів з 24 тисяч шкіл світу. Понад 15 000 000 учнів прийняли участь в програмі. Результати їх роботи придатні для використання в наукових навчально-дослідних проектах. Семінар-тренінг у Херс ... Читать дальше »

Просмотров: 591 | Добавил: dger | Дата: 25.06.2013

   Коли ми говоримо про краєзнавство взагалі, то перш за все уявляємо собі збирання і систематизацію різноманітної інформації про свій край, його видатних особистостей, пам’ятники та місця привабливі для туристів. 

   Бібліотекарі виконали копітку роботу і розробили серію із семи настільних карт-ігор «Мандруємо Херсонщиною». Ці ігри розраховані на дітей різного віку, і кожна з них має свою тематику та оригінальну форму організації ігрового процесу. У комплекті кожної карти-гри є й електронна версія, розрахована на використання комп’ютера. Ці матеріали можуть бути використані і як своєрідні туристичні путівники для юних гостей нашого краю – адже вони презентують найцікавіші об’єкти, природні комплекси та феномени Херсонщини, використовуючи форму інтелектуальної ... Читать дальше »

Просмотров: 886 | Добавил: dger | Дата: 25.06.2013

   1 червня відбувся підсумковий захід нової обласної бібліотечної волонтерської акції «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!», організований Херсонською обласною бібліотекою для дітей.
   Захід проведено у рамках Року дитячої творчості в Україні, з метою реалізації нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» та на відзначення Міжнародного дня захисту дітей.
   Центральна подія свята – фестиваль «KsVolonterFest. Сходинка перша», під час якого відбулись волонтерські «показові виступи». До участі у фестивалі цьогоріч запрошені 5 волонтерських бригад – із Голопристанського, Горностаївського, Каланчацького та Чаплинського районів та із міста Херсон (волонтери бібліотеки-філії №22 для дітей міської централізованої бібліотечної системи). Кожна команда підгот ... Читать дальше »
Просмотров: 808 | Добавил: dger | Дата: 06.06.2013

   22 травня на сцені Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша відбувся фінал І етапу проекту «ПрофіСтарт». На протязі року над цим проектом працювали Департамент освіти і науки, молоді та спорту ХОДА, Херсонський обласний центр зайнятості та Херсонська обласна бібліотека для дітей.
Метою проекту є запобігання молодіжному безробіттю, формування у школярів стійкої мотивації до праці, сприяння професійному самовизначенню, популяризація професій, необхідних для регіонального ринку праці.
   Під час святкової програми учасники проекту та всі бажаючі побачили виступи-презентації «ТОП-5 кращих професій нашого району/міста» та церемонію нагородження переможців. 
   20 команд-учасниць протягом ... Читать дальше »
Просмотров: 627 | Добавил: dger | Дата: 06.06.2013

   У час, коли стрімко знецінюються, як раніше здавалося непохитні соціокультурні цінності, що здатне  втримати людину у рамках морально-етичного кодексу? Відповідь на це питання шукають вчителі навчальних закладів Херсонщини.

   На базі Скадовської гімназії за сприяння Херсонської академії неперервної освіти та Національного університету «Острозька академія» відбувся науково-практичний семінар учителів предметів духовно-морального спрямування. 
   На заході були присутні освітяни перев ... Читать дальше »
Просмотров: 950 | Добавил: dger | Дата: 17.05.2013

  З космосу Херсон майже не видно. Така собі маленька цяточка на зелено-голубій кульці, яка обертається навколо зірки на ім’я Сонце. Живуть на території цієї цяточки різні люди, до речі, їх вже й не так і мало, аж 400 тисяч! І кожен, як космос, такий же незрозумілий і невичерпний. 52 роки тому Юрій Гагарін побачив Землю з космосу і здивовано вигукнув: «Яка ж вона маленька!». А ми все рідше дивимося у небо. Нема часу! Хоча ще на початку минулого століття геніальний фізик Альберт Ейнштейн довів, що час - дуже відносне поняття. 

  Космічний титул Херсона (та що там, всієї області!) офіційно затверджено ще у 1993 році, адже губернатором Херсонщини став тоді справжній космонавт і Герой – Віталій Жо ... Читать дальше »
Просмотров: 633 | Добавил: dger | Дата: 17.05.2013