Воскресенье, 28.04.2024, 21:17
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2013 » Июнь » 25 » Мандруємо Херсонщиною!
Мандруємо Херсонщиною!
09:33

   Коли ми говоримо про краєзнавство взагалі, то перш за все уявляємо собі збирання і систематизацію різноманітної інформації про свій край, його видатних особистостей, пам’ятники та місця привабливі для туристів. 

   Бібліотекарі виконали копітку роботу і розробили серію із семи настільних карт-ігор «Мандруємо Херсонщиною». Ці ігри розраховані на дітей різного віку, і кожна з них має свою тематику та оригінальну форму організації ігрового процесу. У комплекті кожної карти-гри є й електронна версія, розрахована на використання комп’ютера. Ці матеріали можуть бути використані і як своєрідні туристичні путівники для юних гостей нашого краю – адже вони презентують найцікавіші об’єкти, природні комплекси та феномени Херсонщини, використовуючи форму інтелектуальної гри. Наприклад карта-гра «У пошуках знайомих незнайомців». Це своєрідний «настільний квест», призначений для дослідження тваринного світу Херсонщини. Довідатись більше про флору нашого краю дітям 8-12 років допоможе карта-гра «Зелене диво Херсонщини», розроблена співробітниками Інтернет-центру. Особливістю цієї гри, окрім насиченості мультимедійними компонентами, є те, що кожний район Херсонської області співвіднесений із певною рубрикою гри.  Відділ естетичного виховання бібліотеки розробив гру «Подорож на БібліоБусі по мистецькій карті Херсонського краю». У ході гри діти-учасники отримують нову інформацію про культурно-мистецьке життя нашого краю. 

   Учням 5-9 класів пропонують вирушити у «Херсонські ерудит-мандри». Ще одна інтелектуально-пізнавальна гра називається «Етнічний калейдоскоп Херсонщини». Вона дозволяє більше дізнатися про історію заселення області, про культуру і традиції етносів нашого краю і сприятиме вихованню толерантного ставлення до людей різних національностей. Учасники гри «Рицарі Таврійського краю» відправляються в незвичайну подорож через степові простори і час. За допомогою різноманітних завдань гравці дізнаються про зв’язок нашого краю з історією козацтва, про видатних особистостей тієї доби, що побували на наших землях, а також зможуть розширити свої знання про козацький побут та обряди. Ще одна гра пропонує школярам 7-9 класів вирушити в «Літературний круїз», мета якого – знайомство гравців із життям та творчістю письменників рідного краю, а також письменників, сторінки біографії яких пов’язані з Херсонщиною. Сподіваємось, що карти-ігри допоможуть школярам урізноманітнити свої літні канікули. Використовуючи ці ігри можна допомогти дітям Херсонщини краще пізнати і полюбити край, у якому вони живуть, а гостям, граючи, розказати про нашу чудову Таврію.

Альона Ліпкіна, 

 бібліотекар Херсонської

обласної бібліотеки для дітей

Просмотров: 889 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0