Воскресенье, 19.05.2024, 03:32
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2010 » Август » 4 » Абітурієнтів поменшало
Абітурієнтів поменшало
18:29

Вступна кампанія цього року мала деякі особливості, чи пішли вони на користь, «Джерела» поцікавилися у відповідальних секретарів приймальних комісій херсонських вузів. Вони відмічають, що багато доповнень і змін до умов прийому до вищих навчальних закладів залишилися поза увагою абітурієнтів. А подовження терміну подачі документів до 5 серпня взагалі не мало сенсу. На думку Галини Полякової, яка вже багато років є відповідальним секретарем приймальної комісії ХДУ більшість абітурієнтів не має чіткого уявлення про майбутню професію і подають документи, зважаючи лише на один фактор: чи підходять бали сертифікату. Причина цього прикрого висновку – відсутність цілеспрямованої профорієнтаційної роботи.

Серед позитиву: збільшення кількості абітурієнтів з числа випускників минулих років, яким у цьому році дозволили складати вступні випробування безпосередньо у вузі; обмеження при поданні документів кількості вузів і напрямків підготовки. Якщо порівнювати з минулим роком, кількість абітурієнтів скоротилася, але це не відсутність у молоді бажання отримувати вищу освіту, а вже згадані обмеження при подачі документів (така ж ситуація і в цілому по Україні). На 30 липня до ХДУ, приміром, було подано 4 688 заяв, до ХНТУ – 3 409, а до ХДМУ – 1 076. Перший день прийому документів був найнапруженіший. У ХНТУ 15 липня було подано 600 заяв, трохи менше у ХДУ – 560.

Серед абітурієнтів, які подали документи на денну форму навчання, найстаршому 51 рік, а наймолодшому – 16. Обидва випадки зафіксовані у ХДУ. Найстарший обрав для себе фах психолога, наймолодший – іноземну філологію.

Просмотров: 855 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0