Вторник, 07.05.2024, 02:23
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2011 » Октябрь » 17 » Семінар у школі-інтернаті ім. Шевченка
Семінар у школі-інтернаті ім. Шевченка
16:41

Створенню сприятливих педагогічних та психологічних умов для всебічного розвитку учнів та їх самовираження був присвячений обласний науково-практичний семінар, що відбувся у комунальному закладі «Херсонська загальноосвітня школа-інтернат І–ІІІ ст. ім. Т.Г. Шевченка Херсонської обласної ради». У ньому взяли участь заступник начальника управління освіти і науки ОДА Євгенія Кулькіна, начальник відділу шкіл-інтернатів, позашкільної освіти та виховної роботи управління Ірина Лисенко, завідувач Обласної психолого-медико-педагогічної консультації Ірина Бугайова, директори інтернатних закладів області, соціальні педагоги та психологи загальноосвітніх навчальних закладів м. Херсона.

Учасники семінару ознайомилися з функціями сучасної освіти в контексті цивілізованих змін, механізмами забезпечення та реалізації принципу рівних можливостей у сучасній школі. Зокрема, Ірина Бугайова зупинилася на необхідності створювати в школах-інтернатах спеціальні умови – побутові та психологічні для дітей із особливими потребами, з різними вадами та проблемами розвитку.

Директор школи-інтернату ім. Т.Г. Шевченка Микола Рудя на прикладі очолюваного ним навчального закладу розповів про напрацювання педагогічного колективу у створенні ефективної системи виховання та розвитку учнів школи-інтернату. Зупинився й на досвіді навчання та виховання підопічних за принципом родинного дитячого будинку, коли брати і сестри проживають в окремих, спеціально обладнаних для цього приміщеннях.

Гості також взяли участь в ескурсії по навчальному закладу, відвідали різноманітні уроки та заняття, які провели педагоги інтернату, проглянули концерт у виконанні вихованців школи, взяли участь у круглому столі, обговорили актуальні проблеми, що порушувалися під час семінару.

Просмотров: 808 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0