Среда, 01.05.2024, 00:47
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2010 » Апрель » 29 » Профспілки готуються до звітно-виборчої конференції
Профспілки готуються до звітно-виборчої конференції
18:04

Херсонська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 28 квітня провела пленум, на якому розглянула питання стосовно організації і проведення звітно-виборчої конференції.

Визначили дату – 26 травня і місце – Південноукраїнський регіональний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів. Затвердили членів мандатної, редакційної, лічильної комісій та секретаріату конференції. Визначились з кандидатурою на посаду голови обласної організації профспілки. Після нетривалої дискусії пленум вирішив висувати нині діючу Поліну Качалову. Однак члени конференції – а це 75 представників профспілкових освітянських організацій – можуть висунути й іншого кандидата.

Обговорили і звітну доповідь голови профспілки. Поліна Павлівна тезисно ознайомила колег із змістом доповіді. Наголос робиться на тому, що зроблено профспілками, аби підвищити соціальні стандарти учасників освітнього процесу, розмір заробітної плати педагогів, активізувати роботу первинних профспілкових організацій. Йшлося і про складні стосунки з управлінням освіти і науки Херсонської ОДА, протистояння незаконним діям так званих «жовтих» профспілок, які усіма способами заманюють освітян до своїх лав. Часто у цьому їм сприяють керівники управлінь і відділів освіти. Серед них Качалова назвала Валентина Суха, Юрія Ніконова, Віталія Беха. Говорили і про погіршення фінансового становища профспілок.

Учасники пленуму внесли слушні зауваження до доповіді: недостатня робота з управліннями і відділами освіти з боку обкому профспілки, потребує перегляду робота профспілкового всеобучу керівників первинних профспілкових організацій, потрібно ширше інформувати спілчан про роботу обкому і ЦК профспілки, висвітлити роботу з ветеранами та інше. З пропозиціями виступили голови профспілкових організацій Чаплинського (Євген Поляков), Голопристанського (Наталія Слюсар), Бериславського (Ірина Тертична), Новотроїцького (Лариса Коломієць) районів.

На пленумі були представлені обрані на районних конференціях нові голови профспілкових організацій Ірина Перепелко (Іванівський район), Наталія Удалова (місто Нова Каховка), Наталія Смирнова (Скадовський район) і Леонід Охременко (Цюрупинський район).

Олена Пасічник

 

Просмотров: 953 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0