Вторник, 07.05.2024, 04:16
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2011 » Октябрь » 17 » Міжнародна співдружність: досягнення і сподівання
Міжнародна співдружність: досягнення і сподівання
16:40

У Херсонському державному університеті 11 жовтня 2011 року відбулась міжнародна практична конференція «Європейські інтеграційні процеси в Україні: стан, проблеми та перспективи». Разом з науковцями та громадськими діячами працював і заступник голови Херсонської облдержадміністрації Андрій Яценко.

Учасники конференції обговорювали можливості співробітництва України з країнами ЄС у гуманітарній сфері. Перший проректор ХДУ Олександр Співаковський, ознайомив присутніх, як вуз налагоджував міжнародні зв’язки. Він відмітив, що університет почав діяти у напрямку інтеграції до світової освітньої спільноти ще у 1997 році. Тож за 13 років склалися творчі зв’язки з вищими навчальними закладами Австрії, Польщі, Німеччини, Франції, Шотландії, США тощо. Участь у спільних проектах показала вузам-партнерам можливості Херсонського університету, якість викладання, рівень наукової діяльності. І ось уже студенти з інших країн приїздять на навчання до ХДУ – сьогодні тут навчається близько 100 студентів-іноземців.

Учасники конференції також обговорили шляхи удосконалення виконавчої влади та місцевого самоврядування, вплив ЄС на економічний розвиток нашої країни, роль молодіжних ініціатив у інтеграційних процесах.

Просмотров: 622 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0