Понедельник, 29.04.2024, 08:08
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2012 » Ноябрь » 6 » Майстри на всі руки
Майстри на всі руки
09:50

Навіть наявність дома нового хатнього улюбленця – комп’ютера – не рятує батьків від виникнення сакраментального питання: а що робити з дитиною в позашкільний час? Адже свідомі дорослі розуміють – тривале перебування школяра перед екраном монітора до добра не призводить.

Дівчаток традиційно віддають до музичної школи чи на танці. З хлопцями справа обстоїть дещо складніше. Звісно, спортивних гуртків вистачає. Але ж хочеться, щоб твоя дитина розвивалась всебічно, а не тільки добре засвоювала навчальну програму та вміла хвацько вимахувати руками-ногами. Таким вибагливим батькам стане у пригоді «Центр науково-технічної творчості учнівської молоді». Тут точно буде розгорнутись юному генію.

Як розповіла Олена Рудика, в. о. директора Центру у них працює 35 гуртків по трьом основним напрямкам: спортивно-технічний, науково-технічний та декоративно-ужитковий. Навчання в гуртках проходить на трьох рівнях: початковому – для молодших школярів; основному – для школярів середнього віку та вищий – для старшокласників та обдарований дітей.

Заняття в гуртках справа цікава. Особливо, якщо хочеться навчитись робити щось власними руками. І така можливість у школярів є. Хлопчаки з особливим захопленням роблять моделі (стендові і діючі) літаків, ракет, кораблів… Успішно працюють радіогуртки та гуртки інформатики. Окрему цікавість у юних талантів викликають науково-технічні гуртки, де можна не тільки отримати практичні навички, а й втілити у життя власні розробки, винаходи та раціоналізаторські пропозиції.

Та, головне, школярі усіх вікових груп не просто з цікавістю та користю проводять свій вільний час. Вони ще й вчаться відстоювати свої здобутки. Гуртківці постійно приймають участь у різноманітних змаганнях та виставках. Причому мають непогані результати. Лише у цьому році відбулось декілька серйозних змагань. У Скадовську пройшли обласні змагання з авіа- та ракетомодельного спорту та змагання повітряних зміїв. До речі, цей гурток працює у Центрі перший рік і гуртківці вже посідають почесні місця на змаганнях. Регулярно проводяться змагання і з судномодельного спорту та по радіозв’язку на коротких хвилях. Нещодавно біля Цюрупинська під егідою Ліги радіоаматорів України пройшли Всеукраїнські змагання з радіозв’язку на коротких хвилях «Зірки ефіру – 2012». Команда «Центру науково-технічної творчості учнівської молоді» посіла друге місце серед 12 команд з різних областей України. До речі, гуртківці приймають активну участь у Міжнародній програмі популяризації Національних парків. Вони досить оригінально представили широкому загалу наші Олешківські піски.

        

Особлива гордість Центру – діти, які займаються науково-технічною творчістю. Днями завершився другий обласний етап Всеукраїнського конкурсу науково-дослідних робіт МАН. З 24 учасників другого етапу 20 представляли гуртки Центру. Четверо пройшли до 3-го Всеукраїнського етапу. Слід зауважити, що не тільки конкурсами та змаганнями живе Центр. Учні приймають активну участь і у виставках, які проходять не лише в Херсонській області. Переможці виставок нагороджуються путівками до «Артеку». В цьому році більше 30 гуртківців змогли відпочити у цьому відомому таборі.

Як відзначила Олена Рудика, Центр активно і залюбки співпрацює зі всіма школами регіону. «Ми вважаємо, що підтримувати гуртківський рух у школах              Херсонщини вкрай необхідно», – підкреслила Олена Володимирівна. – «Діти повинні мати можливість пізнати світ у всій красі, стати майстрами на всі руки. Адже в подальшому, це їм може знадобитись».

 

Лариса Васильева

Просмотров: 626 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0