Суббота, 27.04.2024, 20:01
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2013 » Июнь » 6 » «ПрофіСтарт»: перший рік, перші результати
«ПрофіСтарт»: перший рік, перші результати
11:40
   22 травня на сцені Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша відбувся фінал І етапу проекту «ПрофіСтарт». На протязі року над цим проектом працювали Департамент освіти і науки, молоді та спорту ХОДА, Херсонський обласний центр зайнятості та Херсонська обласна бібліотека для дітей.
Метою проекту є запобігання молодіжному безробіттю, формування у школярів стійкої мотивації до праці, сприяння професійному самовизначенню, популяризація професій, необхідних для регіонального ринку праці.
   Під час святкової програми учасники проекту та всі бажаючі побачили виступи-презентації «ТОП-5 кращих професій нашого району/міста» та церемонію нагородження переможців. 
   20 команд-учасниць протягом навчального року вивчали актуальні професії на ринку праці свого району, дізнавались, у якій сфері молоді кадри зможуть якнайповніше реалізуватися після навчання, які професії слід популяризувати, щоб розвивати економіку нашого південного регіону.
   За результатами 4-х півфіналів, у сімку переможців І етапу увійшли найоригінальніші та найактивніші команди Великолепетиського, Білозерського, Генічеського, Скадовського, Великоолександрівського районів, міст Нова Каховка і Херсон, – саме вони й презентували найпотрібніші та найпопулярніші професії нашого краю на сцені театру. 
  Фахове журі, до складу якого увійшли: Сергій Шкарупа, завідувач сектору професійно-технічних навчальних закладів Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ХОДА, Ганна Бардашевська, директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей, та Людмила Барабаш, заступник Херсонського обласного центру зайнятості,  високо оцінило роботи учнів
   За результатами роботи першого року програми «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє» перше місце посіла команда Великоолександрівської ЗОШ № 2, на другому місці – командна Херсонської школи №26 (с. Комишани), а на третьому – команда Новокаховської школи №4. 

Наталія Лісовець
Просмотров: 628 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0