Вторник, 16.04.2024, 10:42
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2015 » Ноябрь » 27 » «Ігри патріотів Херсонщини»
«Ігри патріотів Херсонщини»
13:00

     

     Напередодні Всесвітнього дня дитини та Дня гідності й свободи, 19 листопада в актовій залі Херсонської академії неперервної освіти відбувся довгоочікуваний фінал обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини». Організаторами і засновниками заходу є управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації, управління культури ХОДА та Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки за підтримки Херсонської академії неперервної освіти.
     Серед почесних гостей на заході були присутні перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Валентина Січова, начальник управління внутрішньополітичної діяльності обласної державної адміністрації  Павло Гавриш, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Олег Предместніков та боєць батальйону «Херсон» Андрій Торчинський.
     Із привітальним словом до гостей та учасників турніру звернулася Валентина Січова. Перш за все, вона висловила вдячність людям, котрі були ідеологами та засновниками даного заходу. За її словами, завдяки цій грі стало зрозуміло, на якій багатій землі ми живемо. «Ми не можемо бути бідними, наша бідність лише в голові. Якщо ми змінимо цю думку, то станемо багатими і решта прийде до нас дуже швидко» — зауважила Валентина Іванівна.
     Учасниками турніру стали учні 4-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської області. Турнір проводився у три етапи. Під час першого місцевого туру його учасники змагалися за ігровими картами, які розробили працівники обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Учні 4-5 класів виявили свої знання під час ігор «У пошуках знайомих незнайомців» про тваринний світ Херсонщини та «Зелено диво Херсонщини» про рослинний світ нашого краю. Читачі-учні 6-7 класів досліджували пам’ятники, визначні місця та козацьку добу в історії Херсонщини під час ігор «Херсонські ерудит-мандри» та «Лицарі Таврійського краю». А учні 8-9 класів здійснили віртуальний «Літературний круїз» разом із письменниками Херсонщини та зазирнули до «Етнічного калейдоскопу».
     Другий етап турніру проходив в усіх районах та містах нашої області. У Херсоні фінал цього етапу проводився серед читачів шкільних бібліотек міст на базі гімназії №1, № 6 та Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 52 з поглибленим вивченням української мови. Саме переможці других етапів турніру потрапили до обласного фінального змагання. За результатами тестів, які перевірялися досвідченим журі, було обрано переможців у двох вікових категоріях. Переможця старшої вікової групи було визначено на сцені після додаткових змагань. Таким чином, 1 місце у молодшій віковій групі зайняла Гудименко Владислава, учениця 5 класу загальноосвітньої школи № 39 Херсонської міської ради, у середній віковій категорії перемогу отримала Запорожець Софія, учениця 7 класу Голопристанської гімназії, а переможцем у старшій віковій групі стала Савенко Анастасія, учениця 9 класу Каховської гімназії № 1. Переможці обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини» були нагороджені дипломами та книжковими подарунками. Не залишилися без уваги й бібліотеки, читачі яких здобули перемогу в турнірі.
     У цей день у стінах Херсонської академії неперервної освіти відбувся також круглий стіл, модератором якого був завідувач кафедри теорії і методики виховання Комунального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, кандидат педагогічних наук, доцент, член-кореспондент Української академії акмеологічних наук Сергій  Моїсеєв. Тема заходу — «Національно-патріотичне і правове виховання дітей та підлітків: виклики часу». Під час круглого столу були презентовані інноваційні методики в патріотичному вихованні, обговорювалося застосування новітніх технологій у створенні просвітницьких ресурсів, цікавих для сучасної дитини, а також було презентовано книжку «Світ дитинства, захищений правом», у якій зібрані матеріали переможців у конкурсах на кращу правову тематику.

Катерина Мала

Просмотров: 1093 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0