Вторник, 07.05.2024, 16:15
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2009 » Август » 10 » МОН не приймало рішень про вилучення курсу історії України
МОН не приймало рішень про вилучення курсу історії України
11:47

Міністерство освіти і науки України не приймало жодного рішення щодо заміни курсу історії України на курс історії української культури. З огляду на це, окремі заяви з цього приводу виглядають, щонайменше, завчасними. Курс “Історія України” є і буде обов’язковим предметом у вищій школі.

Крім того, Міністерство пропонує і обговорює можливості запровадження додаткового обов’язкового курсу “Історія української культури”. Він має включати мистецьку, політичну і релігійну історію, військову та наукову культуру та інше.

Нагадаємо, що з 1 вересня 2009 українські першокурсники матимуть змогу самостійно обирати світоглядні гуманітарні дисципліни. Із загального обсягу предметів гуманітарні дисципліни становитимуть 10-15%. З них обов’язковими пропонуються українська мова, історія України, філософія, іноземна мова та історія української культури. Інші гуманітарні дисципліни будуть вибірковими.

Наступний крок — вибір спеціальних дисциплін на 3-4 курсах навчання. Отже, упродовж наступних чотирьох років буде запроваджена значно більш індивідуалізована навчальна програма.

Просмотров: 1067 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0