Суббота, 04.05.2024, 02:30
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2012 » Май » 31 » Визначено кращий вуз країни
Визначено кращий вуз країни
17:14

Цього року, за оцінками фахівців компанії «Систем Кепітал Менеджмент», яка п’ятий рік поспіль реалізує в Україні проект «Компас», кращим вищим навчальним закладом країни, як і минулого року, став Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут». Наступні місця розподілилися таким чином: Київський національний університет імені Тараса Шевченка на другій сходинці (з 2010 року), третє місце розділили Національний університет «Києво-Могилянська академія» та Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. На четвертій і п’ятій сходинках у порівнянні з минулим роком сталася «рокіровка» – Національний університет «Львівська політехніка», який був торік п’ятим, зайняв четверте місце, а Київський національний університет будівництва і архітектури, навпаки, цього року опинився на п’ятому місці.

На­ціональний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» та Національний університет «Львівська політехніка» також увійшли до сотні найкращих університетів Східної Європи.

Загалом учасниками проекту «Компас – 2012» стали 232 українських ВНЗ ІІІ-IV рівнів акредитації, які готують бакалаврів, спеціалістів і магістрів з 5 напрямів: бізнес/економічні спеціальності, юриспруденція, інженерно-технічні спеціальності, інформаційні технології (IT), архітектура/будівництво.

З вузів Південного регіону України найкращим визнано Дніпропетровський національний гірничий університет.

Серед 5 херсонських вишів: Херсонський національний технічний університет, Херсонська морська академія, Херсонський державний аграрний університет, Херсонський економічно-правовий інститут та Міжнародний університет бізнесу і права, які були учасниками дослідження, – кращим визнано ХНТУ.

Джерело: ttp://www.yourcompass.org/ratings/compass_2012/region/south.php

Просмотров: 627 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0