Пятница, 03.05.2024, 11:45
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2012 » Июнь » 18 » В області запрацює електронна система управління освітою
В області запрацює електронна система управління освітою
17:41

Про це йшла мова на колегії управління освіти та науки (6 червня 2012 р.).

У ході обговорення стану впровадження інформаційно-комунікативних технологій в освітню діяльність навчальних закладів області виявилося, що на місцях приділяється увага загальній інформаційній грамотності педагогів. Однак у навчальній діяльності новітні технології використовуються недостатньо. Причин декілька. По-перше, не всі вчителі-предметники мають відповідну підготовку. За власними оцінками тільки 1% педагогічних працівників володіє на високому рівні комп’ютерними технологіями і навчає інших, 10,3% не вбачають потреби у їх застосуванні під час навчального процесу. Самими активними користувачами ІТ технологій виявилися вчителі хімії (84,6%), біології (53,8%), географії (51,3%), фізики, математики (28,2%),

По-друге, 41% закладів не мають комп’ютерів у навчальних кабінетах, 16,8% наявної техніки несправні. Недостатня кількість комп’ютерних програмних засобів навчання. Найгірша ситуація склалася у Великоолександрівському районі, де в середньому на 1 школу припадає 4 засоби проти 11 по області, Каховському (5), Нижньосірогозькому (6,7), Скадовському (8,1), Чаплинському (8,7) районах.

Тож, аби стимулювати інтерес до використання сучасних технологій навчання, члени колегії вирішили внести до показників рейтингової діяльності закладів освіти районів, міст впровадження інформаційно-комунікативних технологій за критеріями володіння ними педагогічними працівниками та застосування при вивченні навчальних дисциплін. Розпочати реалізацію проекту створення інформаційної системи управління освітою в Херсонській області шляхом застосування комплексу програм «КУРС: Освіта».

Йшлося на засіданні й про оздоровлення та відпочинок школярів під час літніх канікул. За попередніми даними організованими формами відпочинку буде охоплено 58% учнів, що 3,2% більше ніж у минулому році. На проведення оздоровчої кампанії у місцевих бюджетах передбачено 7479,80 тис грн, що на 791,566 тис грн більше, ніж у 2011 році. За рахунок обласного бюджету відпочиватимуть вихованці інтернатних закладів. На це виділено 1585,710 тис грн, що на 1855,19 тис грн менше, ніж у минулому році. Знизився рівень фінансування оздоровчої кампанії і у Білозерському, Верхньорогачицькому, Високопільському, Генічеському, Голопристанському, Новотроіцькому, Цюрупинському, Чаплинському районах.

Відтепер при управлінні освіти та науки будуть працювати наукова рада та громадська експертна комісія з питань розвитку освіти і науки. Створені вони з метою забезпечити реалізацію сталого економічного та соціального розвитку Херсонської області і освіти зокрема. Очолив нові дорадчі органи начальник управління освіти і науки Андрій Яценко.

Оскільки колегія цього разу проходила спільно з ІV пленумом комітету Херсонської обласної організації Профспілки, то було також розглянуто питання роботи виборних органів обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України по здійсненню громадського контролю за виконанням норм трудового і галузевого законодавства України.

Просмотров: 728 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0