Пятница, 03.05.2024, 08:41
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2009 » Октябрь » 12 » Урядовці освітянам
Урядовці освітянам
13:59

5 жовтня відбулось розширене засідання Кабінету Міністрів України, присвячене розвитку загальної середньої освіти. Урядовці   ухвалили пакет нормативно-правових актів, які сприятимуть подальшому розвитку української загальної середньої освіти а також прийняли такі рішення:

про створення Ради директорів загальноосвітніх навчальних закладів при Кабінеті Міністрів України;

про групи продовженого дня загальноосвітніх навчальних закладів;

про дошкільний навчальний заклад – Центр розвитку дитини та типові штатні нормативи дошкільних навчальних закладів;

про придбання продуктів харчування бюджетними установами, зокрема, школами, та щодо обов'язкової сертифікації продуктів шкільного асортименту.

На засіданні мова йшла і про таке: протягом 2010 року підвищити заробітну плату освітянам у два етапи: з 1 січня 2010 року на 22,5% відразу, і потім ще на 10% поетапно, до кінця року.

- змінити підходи до організації діяльності   класного керівника, щоб він займався тільки класом і тільки всіма процесами, які супроводжують саме таку його функцію;

- надати статус державних службовців директорам загальноосвітніх шкіл;

- оптимізувати систему оцінювання знань школярів. Незалежне зовнішнє оцінювання зробити єдиним, але обов’язковим лише для тих, хто вступає у вищі навчальні заклади, а підсумкові шкільні оцінки виводити з річних та за результатами навчання в чвертях.

- З 1 січня 2010 року загальноосвітні школи України матимуть можливість відкривати госпрозрахункові рахунки та наймати бухгалтерів (Прем’єр-міністр доручила Міністерству фінансів і Міністерству освіти та науки до 14 жовтня доопрацювати механізми переходу середніх шкіл до автономії, яка передбачає самостійне розпорядження фінансовими ресурсами).

 

За матеріалами Урядового портал
Просмотров: 1070 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0