Суббота, 27.04.2024, 20:28
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2013 » Февраль » 5 » У шкільну бібліотеку за новими книжками
У шкільну бібліотеку за новими книжками
09:28

Нова навчальна програма сприяє тому, що сучасний школяр повинен постійно звертатися до додаткової літератури. Саме цей запит і враховує сучасна бібліотека. Щоб вона  стала  справжньою скарбницею знань, треба поповнювати бібліотечний фонд цікавими енциклопедіями, довідниками, словниками, сучасною літературою та періодичними виданнями.

Ми отримуємо нову літературу щомісяця. У грудні адміністрація школи №52 виділила  2 тисячі гривень, на які було  придбано близько  60 книжок. Про це, мабуть, більшість шкільних бібліотекарів можуть тільки мріяти. Ми керувалися насамперед смаками юних читачів та вимогами шкільної програми. Бібліотечний фонд поповнився примірниками класичної літератури (О. Пушкін, О. Толстой, А. Ахматова, Д. Родарі, В. Гюго, О. Дюма, Р. Стівенсон, О. Генрі, К. Дойль, Г. Ібсен, Р. Кіплінг та інші) та сучасної (С. Майер, П. Зюскінд, К. Буличов), довідниками та енциклопедіями («Антична міфологія», «Домашні тварини», «Атлас герграфических открытий» та ін.)

Не забули і про наймолодших читачів: найпопулярніша серед новинок – книга «Динозаври» із серії «Звуки живої природи». Об’ємні картинки – це вже цікаво, а звуки середовища, серед якого жили ці тварини, приводять у захват усіх, навіть дорослих. Для малюків придбали твори, що стали класичними у дитячій літературі: «Вірші дітям» А. Барто, «Вредные советы» Г. Остера тощо.

Директор спеціалізованої школи №52 Валентина Іванівна Бєляєва допомогла зробити нашу бібліотеку затишною, комфортною, щоб читачі могли з насолодою читати й перечитувати улюблені книги, знайомитися з новинками.

І. Безручко,

завідувач бібліотеки

спеціалізованої школи №52

Просмотров: 554 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0