Суббота, 11.05.2024, 06:39
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2011 » Ноябрь » 3 » У ХДУ спілкувалися науковці
У ХДУ спілкувалися науковці
18:06

20 жовтня молодь обговорила перспективи наукової роботи студентів на Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «Науково-дослідна робота студентів: стан, проблеми, перспективи». Участь у конференції взяли представники 17-ти провідних ВУЗів України, загальна кількість доповідей – 185.

Тогож дня відкрився ІV Міжнародний науковий симпозіум «Література – театр – суспільство».

Участь у роботі симпозіуму взяли мистецтво- та літературознавці, журналісти, науковці та краєзнавці – загалом 172 особи – з України, Росії та Польщі. Працювало 5 секцій, на яких йшлося про семантику і поетику літературного твору в контексті загально-культурних парадигм; літературний процес і діалог культур, жанрово-стильову динаміку драматургії, художні стратегії модерністської та сучасної драматургії, літературне краєзнавство.

На базі Освітнього центру Фрідріха Фрьобеля, що діє на факультеті дошкільної і початкової освіти ХДУ, пройшов Міжнародний науково-практичний семінар «Особливості інтеграції освітніх систем Білорусі та України в сучасний простір дошкільної освіти».

Участь у роботі взяли викладачі факультету, студенти, завідуючі та методисти дошкільних навчальних закладів Херсона та представники Барановицького державного університету (Білорусь).

Учасники семінару обговорили чимало актуальних питань розвитку дошкільної освітньої галузі у сучасних умовах. Господарі розповіли, як використовувати у практиці роботи спадщину видатного німецького педагога, провели практичні заняття на основі фрьобельпедагогіки.

Просмотров: 697 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0