Вторник, 30.04.2024, 18:45
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2013 » Август » 20 » «Таврійська хвиля» Підхоплює таланти
«Таврійська хвиля» Підхоплює таланти
09:10
  Велика сцена, світло рампи, оплески глядачів і схвальні відгуки перших шанувальників – таким запам’ятається це літо багатьом дітям нашого краю. Для них літні канікули стали не просто черговим перепочинком перед новим навчальним роком, а перетворились на яскраву подорож до Країни Творчості. А занесла їх туди «Таврійська хвиля» – обласний фестиваль дитячої творчості.
    2013 рік Президент України Віктор Янукович оголосив «Роком дитячої творчості». Глава держави неодноразово підкреслював, що необхідно підтримувати обдарованих дітей, розкривати і розвивати їх таланти. 
   В цьому році вперше у       Херсонській області під патронатом голови обласної державної адміністрації Миколи Костяка проходив фестиваль «Таврійська хвиля» до участі в якому були запрошені творчі колективи, студії, солісти та спортивні і мистецькі школи і гуртки. 
    У трьох зональних відбіркових турах взяли участь 826 дітей віком від 5 до 18 років з 18 районів та 7 міст області. Фестиваль проводиться у трьох номінаціях: вокал, хореографія та оригінальний жанр (силова та стрибкова акробатика). 
   За цими скупими статистичними даними – яскраві виступи, несподівані відкриття та суперечки журі, якому було досить нелегко визначитись з учасниками півфіналу. Адже, кожен колектив намагався справити якнайкраще враження та показати свої таланти численним глядачам. 
   Такий широкомасштабний фестиваль у Херсонській області проходить вперше, адже взяти участь у ньому мали можливість усі бажаючі, достатньо було подати заявку на участь. Тож вражень від проведення подібного заходу вистачало. 
   Одна з наймолодших учасниць ІІ відбіркового туру, що проходив 13 серпня у Херсоні, 5- річна Даринка Міськів, вихованка вокально-хореографічної студії «Зорепад», із захопленням розповідала як їй подобається виступати на великій сцені. Її мама додала, що це вже не перший фестиваль у якому бере участь її маленька співачка і сподівається, що журі та глядачі гідно оцінять виступ. Своїми враженнями від фестивалю діляться батьки й інших учасників: «Дуже добре, що у нашій області проводять такий відкритий фестиваль. Що наші діти мають можливість показати свої таланти. Фестивалів в Україні багато, та не на кожний з них можна поїхати, адже однією з умов є фінансові внески за участь у цих заходах. Наш же фестиваль – безкоштовний для дітей. А це дуже важливо для дітей з багатодітних сімей, для малозабезпечених, але обдарованих дітей»…
   Значну виховну роль фестивалю відмітила і Лариса Березовська, викладач вокалу Школи Мистецтв №1: «Участь у фестивалях і конкурсах, вихід на велику сцену дуже стимулює учнів. Вони почувають себе впевненіше, у них з’являється бажання ще краще вчитись. На цьому фестивалі від нашої школи виступають 5 вокалістів у різних вікових категоріях. Впевнена, глядачі запам’ятають їх. А діти здобудуть неоцінений досвід і багато приємних вражень». 

Просмотров: 621 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0