Пятница, 03.05.2024, 23:56
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2011 » Февраль » 28 » Серед пріоритетів – модернізація
Серед пріоритетів – модернізація
20:00

В управлінні освіти і науки Херсонської ОДА 18 лютого пройшла нарада керівників інтернатних закладів, підпорядкованих управлінню. Нарада проходила під головуванням Євгенії Кулькіної, заступника начальника управління освіти і науки облдержадміністрації.

Обговорювали підсумки роботи за 2010 рік. Аналіз діяльності представила начальник відділу шкіл-інтернатів, позашкільних навчальних закладів та виховної роботи Ірина Лисенко.

Серед позитивних тенденцій: збільшення видатків з обласного бюджету, у порівнянні з 2009 роком вони зросли на 33,5 млн грн.; системна робота по модернізації інтернатів, спрямована на покращення умов для навчання і проживання дітей; запровадження елементів інклюзивної освіти тощо.

Ірина Миколаївна акцентувала увагу і на недоліках: недостатня увага приділяється підвищенню якості освіти, проблемним залишається питання забезпечення житлом дітей-сиріт (лише 14,6% мають житло).

Серед завдань, які постануть перед педколективами у 2011 році, такі: забезпечення підготовки вихованців інтернатних закладів до продуктивної життєдіяльності в нових суспільно-економічних умовах; модернізація матеріально-технічної бази та створення умов, наближених до родинних; продовження реформування закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За матеріалами наради

Просмотров: 722 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0