Понедельник, 06.05.2024, 11:13
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2012 » Ноябрь » 21 » Різнобарвні таланти дитинства
Різнобарвні таланти дитинства
15:21

    Психологи давно намагаються з’ясувати чому у людини виникає потяг до творчості. Те, що цей процес не має певних вікових обмежень – вже навіть не обговорюється. А виявлення обдарованих дітей у ранньому віці давно стало «модним трендом» педагогічної науки. Знайти, виховати та розвинути талант – чи не найголовніша втіха для справжнього вчителя.

Саме такої думки і дотримується колектив викладачів Херсонського державного будинку художньої творчості.  Цей заклад дає дітям додаткову освіту і спрямований на розвиток творчих здібностей дітей. Як розповів Валерій Висовень, директор ХДБХТ: «На базі нашого будинку творчості діє мобільний консультативний пункт, спеціалісти якого допомагають методичними напрацюваннями працівникам навчальних закладів області, батькам. Разом із членами Національної спілки майстрів народного мистецтва, викладачами факультету культури і мистецтв ХДУ, музичного училища, училища культури, методистами будинку художньої творчості створюється інформаційно-методичний центр». «Ми регулярно провадимо фахові семінари, що дають змогу обмінюватися досвідом, запозичувати нові форми навчання у позашкільних закладах», – підкреслив Валерій Васильович. Творчі колективи будинку художньої творчості налічують 14 груп. Дитячі колективи БХТ успішно представляють рідний край на всеукраїнському рівні. Гуртківці вокальної студії «Зорепад» посідають призові місця в обласному конкурсі «Карусель мелодій», відкритому обласному фестивалі «Скадовськ збирає друзів», Всеукраїнському благодійному дитячому фестивалі «Чорноморські ігри», Всеукраїнському фестивалі творчості і талантів «Зоряне намисто», Міжнародному телевізійному конкурсі вокального мистецтва «Ялтинський берег», Міжнародному конкурсі-фестивалі дитячої та юнацької творчості «Усі ми діти твої, Україно!».

Танцюристи «Крапельки» завоювали чимало призів на всеукраїнських конкурсах та змаганнях: І місце у Всеукраїнському конкурсі хореографічних колективів «Натхнення», І місце у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі творчості, таланта та краси «Зоряні крила».

Дарують радість дітям та їх педагогам і роботи гуртківців образотворчого мистецтва «Палітра», де займається 30 дітей віком від 5 до 12 років. 35 вихованців гуртку спортивного танцю «Еліта» добре відомі херсонцям та є активними учасниками відкритих Всеукраїнських змагань зі спортивних бальних танців «Зимова казка», Всеукраїнських змаганнях «Таврії», відкритих міжнародних змагань «Кубок України», «Кубок Центрального регіону», «Кубок Східної Європи».

У цьому році у Будинку художньої творчості з’явився і новий гурток – дизайн-студія мод «Батерфляй». За короткий термін свого існування колектив встиг посісти ІІ місце у фестивалі дитячої та юнацької моди «Силует».

Лариса Виселко
Просмотров: 572 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0