Пятница, 03.05.2024, 07:11
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2009 » Сентябрь » 17 » Південноукраїнський РІПО відсвяткував 65-річчя
Південноукраїнський РІПО відсвяткував 65-річчя
09:40

15 вересня у Херсоні, в актовій залі Південноукраїнського регіонального інституту післядипломної освіти, пройшло свято, присвячене 65-річному ювілею цього навчального закладу. В ущент заповненому  приміщенні зібралися не тільки працівники, ветерани вузу, а й багато освітян з усіх куточків області: ректори Херсонський ВНЗ, керівники районних відділів освіти, методичних кабінетів, провідні педагоги, представники виконавчої влади, місцевих рад, творчої інтелігенції, громадські діячі. Привітати ювілярів прийшли начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валентин Сух, голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Поліна Качалова, начальник управління освіти Херсонської міськради Юрій Ніконов,  ректор Херсонського державного морського інституту Володимир Ходаковський. Зі столиці на урочистості прибув проректор Університету менеджменту освіти Академії ПНУ Василь Яковець, який також привіз вітання від президента АПНУ Василя Кременя, МОН України, УМОАПНУ, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти та вручив почесні грамоти і подяки Академії і Університету провідним науковцям та педагогам РІПО. Він також урочисто вручив ректору РІПО Анатолію Зубку диплом доктора філософії.

У своєму виступі Анатолій Зубко розповів про сучасні здобутки інституту, плідну творчу співпрацю з педагогами навчальних закладів області. Велика група освітян Херсонщини, серед яких начальники та завідуючі районних і міських відділів освіти, завідуючі РМК, отримала подяки РІПО.

Учасники свята проглянули слайд-фільм про віхи становлення інституту, починаючи з далекого 1944 року по наші дні, пом’янули хвилиною мовчання працівників навчального закладу, які вже пішли із життя, вшанували квітами колег-ветеранів, яких запросили на урочистості.

У вітальному слові начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валентин Сух відзначив, що РІПО сьогодні є одним з провідних навчально-наукових та методичних осередків півдня України, працює за 70 напрямками підвищення кваліфікації вчителів. Інститут гостинно відчиняє двері до аспірантури за спеціальністю «теорія і методика професійного навчання, причому серед аспірантів не тільки працівники інституту, а й науковці Автономної Республіки Крим, Чернігівської та Закарпатської областей. Він високо оцінив досягнення колективу РІПО. «Висловлюю щиру подяку і шану колективу інституту, – сказав Валентин Сух, – і зичу успіхів у плеканні майстрів освітянської ниви. Нехай натхнення і  жага творчого пошуку будуть вашими вірними супутниками, життя – багатогранним і плідним, шлях до професійного зростання – успішним. Бажаю молодості душі, твердості духу, нестримності у науковому пошуку, завзяття у справі формування сучасного вчителя, далекоглядності у задумах, нових перемог і вагомих здобутків. Плідних вам успіхів на ниві освіти!»

Чимало теплих, щирих слів почули винуватці торжества і від представників численних осередків освіти Херсонщини.

Не забули організатори й про святкову концертну програму. Перед освітянами виступили з чудовими піснями й танцями заслужені артисти України Віктор Гурба і Наталія Лелека, ансамбль танців учнів Херсонської ЗОШ №46 «Віва-Дансер», дитячі колективи Херсонського державного будинку художньої творчості, юні артисти з інших позашкільних та шкільних закладів освіти. Але, мабуть, найбільший фурор у залі викликав виступ естрадно-духового оркестру Палацу дитячої та юнацької творчості під керівництвом заслуженого працівника культури України Семена Ривкіна.

На завершення програми пролунав гімн інституту, після чого відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку колишньому ректору РІПО Лідії Чорноостровець, на честь якої названо сквер, котрий вона разом з колегами заклала на території навчального закладу.

А 16 вересня в інституті пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція «Післядипломна освіта, реалії, перспективи».

Прес-служба управління освіти і науки облдержадміністрації

Просмотров: 2162 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0