Пятница, 03.05.2024, 06:23
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2011 » Март » 31 » Підбито підсумки інтелектуальних змагань школярів
Підбито підсумки інтелектуальних змагань школярів
16:45

У 2011 році 1385 школярів Херсонщини взяли участь в учнівських олімпіадах і конкурсі-захисті науково-дослідних робіт.

 

Учнівські олімпіади.

У цьому році у ІІІ етапі (обласному) Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін взяли участь 1059 учнів проти 647 минулого року, із них 680 – учні, які навчаються в школах районних центрів та сіл (у 2010 році – 340).

Кращу підготовку до інтелектуальних змагань виявили представники команд м. Херсона – з основ інформатики, української мови та літератури, фізики, історії, математики, правознавства, хімії, англійської мови, німецької мови; Чаплинського району – з фізики, астрономії, історії, трудового навчання, екології, правознавства, географії з краєзнавством; Скадовського району – з фізики, біології, української мови, правознавства, хімії; Цюрупинського району – з української мови, фізики, історії, правознавства, географії з краєзнавством; Генічеського району – з математики, фізики; Голопристанського – з української мови та літератури, історії; Херсонського ліцею Херсонської обласної ради – з біології, екології, англійської мови; м.Каховки – з біології, географії з краєзнавством, англійської мови; м.Нова Каховка – з хімії, німецької мови; навчально-виховний комплекс «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради – з російської мови і літератури, з української мови та літератури, історії.

Вищих у порівнянні з минулим роком рейтингових показників досягли учні Білозерського, Бериславського, Великолепетиського, Верхньорогачицького, Горностаївського, Новотроїцького, Нижньосірогозького та Каховського районів.

Не надали заявок на участь у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з 8 предметів – Нововоронцовський, з 6 предметів – Іванівський, з 5 предметів – Нижньосірогозький та Високопільський райони, що свідчить про низький рівень підготовки учнів до участі в олімпіадах.

Відділи освіти районних державних адміністрацій не забезпечили участі в олімпіадах з шістнадцяти предметів – Великоолександрівський, Нововоронцовський, з чотирнадцяти – Верхньорогачицький, Іванівський, з тринадцяти – Високопільський, Нижньосірогозький, з дванадцяти – Новотроїцький.

За загальним рейтингом гірші показники в порівнянні з минулим роком виявили представники учнівських команд Бериславського, Новотроїцького, Високопільського Каланчацького, Іванівського районів.

Два роки поспіль не стають переможцями учні Високопільського, Каланчацького, Іванівського та Нововоронцовського районів.

Конкурс-захист науково-дослідних робіт.

На розгляд журі обласного конкурсу-захисту науково-дослідних робіт обдарованої молоді було надано 326 наукових розробок: 157 робіт – учнями навчальних закладів м. Херсона, 169 – учнями районів та інших міст області.

Найбільш чисельними були представництва м. Херсона – 157 учасників, у тому числі Херсонського фізико-технічного ліцею при Херсонському національному технічному університеті та Дніпропетровському національному університеті Херсонської міської ради – 41 учасник, Херсонського Академічного ліцею при Херсонському державному університеті Херсонської міської ради – 40 учасників, Херсонських обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді – 21 учасник, міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді – 17 учасників, м. Нової Каховки – 14 учасників, Голопристанського району – 18 учасників, Цюрупинського району – 16 учасників, м. Каховки, Великоолександрівського, Високопільського та Скадовського районів – по 13 учасників.

Під час конкурсу, як і минулого року, працювало 54 секції.

За результатами рішень журі 177 юних науковців визнано переможцями обласного конкурсу-захисту, із них – 114 учнів навчальних закладів м. Херсона, 63 учня (35,6%) – інших районів та міст області. За результатами роботи всіх секцій конкурсу-захисту лідерами за кількістю призових місць стали Херсонський Академічний ліцей при Херсонському державному університеті – 37 переможців, Херсонський фізико-технічний ліцей при Херсонському національному технічному університеті та Дніпропетровському національному університеті – 22 переможця, Херсонський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді – 9 переможців, м. Каховка та Високопільський район – по 8 переможців, Голопристанський та Цюрупинський райони – по 5 переможців.

Разом з тим представництво Нижньосірогозького, Горностаївського та Іванівського районів обмежилося 1, 2 та 3 учнями відповідно.

 

За матеріалами наказів УОН Херсонської ОДА

Просмотров: 814 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0