Вторник, 30.04.2024, 02:54
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2011 » Май » 18 » Переможці назавжди в пам’яті нащадків
Переможці назавжди в пам’яті нащадків
18:48

День Перемоги – свята дата для українців. Тому збереження пам’яті про найстрашнішу трагедію ХХ століття і величний подвиг нашого народу – найважливіший фактор патріотичного виховання підростаючого покоління. Щороку до 9 Травня в усіх навчальних закладах Херсонщини проводяться різноманітні заходи, на яких вшановуються ветерани ВВВ, віддається данина їх відвазі, самопожертві заради свободи нашої Батьківщини, майбутнього її наступних поколінь. Це і зустрічі учнів та студентів з ветеранами, уроки мужності, відвідання тематичних експозицій у музеях та бібліотеках, урочисті концерти, конкурси патріотичної пісні, спортивні змагання, адресне привітання учасників ВВВ, урочистості та церемоніали покладання квітів до пам’ятників Невідомому Солдату, «Скорботна мати», на алеях Героїв та інших місцях вшанування фронтовиків.

Зрозуміло, в кожному районі, проводилися свої, подеколи неординарні заходи. Так, уже другий рік у навчальних закладах Скадовського району проводиться акція «Ніхто не забутий, ніщо не забуте». Протягом квітня учнівські загони «Милосердя» допомагали ветеранам, учасникам війни, педагогам-ветеранам, одиноким людям похилого віку по господарству, упорядковували могили померлих учителів, обеліски, пам’ятні місця, пов’язані з подіями війни, військові поховання та одинокі могили. Учні шкіл привітали квітами та  листівками всіх ветеранів війни, солдатських вдів, учасників та свідків Великої Вітчизняної війни.

6 травня у навчальних закладах району пройшов єдиний урок Пам’яті, присвячений 66-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. На ці уроки були запрошені ветерани, учасники війни, працівники тилу, члени районної ради ветеранів, які розповіли школярам про події тих часів. Учнівські пошуковці зібрали спогади ветеранів, учасників війни, вивчили долі репресованих та біографії Героїв Радянського Союзу, Героїв України.

Юні пошуковці Скадовської ЗОШ №3 взяли участь в ХІ Всеукраїнському конкурсі учнівських робіт у місті Києві «Історія та уроки Голокосту».

Активісти дитячої громадської організації Скадовської ЗОШ №3 «Нащадки Перемоги» провели акцію  «Історія людського виміру війни» по поповненню фондів шкільного музею Бойової слави.

У навчальних закладах Цюрупинського району проведено експедицію-пошук «В пам’яті назавжди», де учнівська молодь створювала проекти по документуванню спогадів про часи окупації та визволення м. Цюрупинська. Учні шкіл взяли участь у пішому поході місцями бойової слави, розробленні туристсько-краєзнавчих маршрутів бойовими шляхами визволителів міста. Уся їх робота широко висвітлювалася на шкільних веб-сайтах.

А в школах Білозерського району за кожним класним колективом закріплений ветеран, який потребує допомоги. Волонтерська поміч на присадибних ділянках надана 109 учасникам ВВВ, ветеранам праці та одиноким людям.

Підготував Сергій Сидоренко


Просмотров: 717 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0