Суббота, 04.05.2024, 19:20
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2011 » Февраль » 1 » Педагогічні читання в ПТНЗ Херсона
Педагогічні читання в ПТНЗ Херсона
19:09

Одразу в двох професійно-технічних навчальних закладах обласного центру фахівці навчально-методичного центру профтехосвіти провели педагогічні читання. 19 січня у Херсонському професійному ліцеї зв’язку та поліграфії в них взяли участь методисти НМЦ ПТО Вікторія Кір’язова, Наталія Бондар та Тетяна Холявко, викладачі спецдисциплін та майстри виробничого навчання ПТНЗ Херсона. Майже 40 освітян професійних училищ та ліцеїв уже по-сучасному розглянули та проаналізували спадщину видатного українського педагога А.С. Макаренка, зокрема його досвід з розвитку учнівського самоврядування, глибинне бачення системи патріотичного і громадянського виховання у колективі й через колектив, через сумлінну спільну працю заради досягнення загальної мети.

Крім того, увагу слухачів було зосереджено на актуальних питаннях удосконалення професійної компетентності педагогічних кадрів, орієнтації педагогів на компетентісноорієнтоване навчання, зокрема, й через проведення нетрадиційних уроків – біт-уроку (що передбачає бесіду, ігрову й творчу складові) та уроку веб-квест (з використанням інтернет-технологій). Про використання цих нових педагогічних методик у навчальному процесі розповіли майстри виробничого навчання професійного ліцею зв’язку та поліграфії ЮліяСеменченко і Марина Матвійчук та викладач цього ж закладу Олена Ільченко.

А 21 січня в Херсонському вищому професійному училищі сервісу та дизайну пройшли традиційні 10-ті педагогічні читання, присвячені гуманітарній педагогіці на тему «Гуманізація навчально-виховного процесу». У них взяли участь директор НМЦ ПТО в Херсонській області Світлана Ткаченко, методисти центру Лариса Морозова та Ярослава Андрейко, методисти й викладачі загальноосвітніх предметів ПТНЗ Херсона.

Учасники дослідили шляхи гуманізації педагогіки від Володимира Мономаха та Іларіона Київського, які робили літературні спроби впровадження принципів доброчинності, поваги та любові між людьми до ідей Сухомлинського, Макаренка, Ільїна, Шаталова.

Сергій Сидоренко

Просмотров: 1181 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0