Пятница, 03.05.2024, 16:40
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2009 » Октябрь » 27 » Освітній Центр Фрьобеля
Освітній Центр Фрьобеля
13:27

На факультеті дошкільної та початкової освіти Херсонського державного університету 19 жовтня в урочистій обстановці було відкрито Освітній центр Фрідріха Фрьобеля, видатного німецького педагога, який у 1837 році відкрив перший у світі дитячий садочок.

Центр відкрито з метою розповсюдження педагогічних ідей німецького дослідника, спрямованих на ранню соціалізацію малечі; розширення мережі ДНЗ, які впроваджуватимуть в освітній процес методики Фрьобеля. Він також сприятиме обміну студентами та викладачами між вузами, які входять до світового Фрьобельтовариства, а це понад 20 країн.

Крім того, пояснила Любов Пєтухова, декан факультету ДПО ХДУ, кандидат педагогічних наук, професор, при центрі буде діяти постійний семінар-тренінг для педагогів-практиків у галузі дошкільної освіти, працюватимуть групи розвитку дітей дошкільного віку за системою Фрідріха Фрьобеля.

Відкриваючи Центр, Олександр Співаковський, проректор з науково-педагогічної роботи, інформаційних технологій та міжнародних зв’язків, професор, академік УАЕК, зазначив, що це видатна подія в системі освіти не лише Херсонщини, а й України в цілому. Адже відкриває безліч можливостей для плідної співпраці зі світовою педагогічною спільнотою. Останнє є вкрай важливим в умовах інтеграції сучасних освітніх систем Європи та світу.
На урочистості завітали і гості з батьківщини всесвітньовідомого педагога. Вони привезли подарунки: книжки та іграшки – роздатковий матеріал, яким користуються послідовники Фрьобеля – так званні дари: шари, куби різного розміру та інше. Ці предмети дозволяють урізноманітнити діяльність дитини та сприяють розвитку її природних здібностей. А віце-президент Всесвітнього Фрьобельтовариства, президент Німецького відділення Карл Нойманн вручив О.В.Співаковському, Л.Є.Пєтуховій та О.Б.Полєвіковій (завідуючій кафедри дошкільної освіти, кандидату педагогічних наук, директору Освітнього центру) офіційне запрошення на участь у Всесвітній конференції послідовників педагогіки Фрьобеля, яка пройде у квітні 2010 року в Австрії.
Просмотров: 1177 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0