Суббота, 27.04.2024, 21:37
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2011 » Июнь » 14 » Логопеди Херсона і Миколаєва обмінялися досвідом
Логопеди Херсона і Миколаєва обмінялися досвідом
18:03

Колеги обговорювали ефективні та економні шляхи подолання мовленнєвих вад учнів початкових класів у мінімальні терміни.

На початку розмови начальник управління освіти Херсонської міської ради Юрій Ніконов ознайомив гостей з системою освіти Херсона. Очільник галузі наголосив, що для проведення корекційної роботи з дітьми, які мають різні мовленнєві порушення, у навчальних закладах створена система логопедичної служби. У системі дошкільної освіти відкрито 23 спеціальні дошкільні групи, де працюють 69 логопедів та 9 педагогів-дефектологів. Для школярів при навчальних закладах утворені 20 логопедичних пунктів, роботу яких забезпечують вчителі-логопеди. Упродовж цього навчального року логопедичну допомогу отримали 1 124 дитини дошкільного віку та 1 019 школярів.

- Забезпечення комфортних умов для корекційної роботи – одне з головних наших завдань, – підкреслив Юрій Миколайович. – У минулому та поточному навчальних роках 15 логопедичних пунктів були забезпечені новими партами за рахунок місцевого бюджету. Логопедичні кабінети 7 шкіл оснащені комп’ютерною технікою за сприяння Херсонської філії Приватбанку, що дало можливість запровадити комп’ютерні технології у навчальний процес. До кінця травня логопедичні пункти отримають мультимедійний проектор, придбаний за кошти бюджету.

Голова делегації миколаївців, головний спеціаліст управління освіти Миколаївської міської ради Валентина Кузнецова, вручила господарям подарунки: навчальні іграшки та дидактичний матеріал для мовленнєвої корекційної роботи.

У ході обговорення шляхів подолання мовленнєвих вад своїм досвідом поділилися херсонські вчителі-логопеди І.А. Кулякіна, Т.В. Маслова, О.В Мельник, Л.В.Хавбоша, І.А.Бевз та Н.А. Найдьонова. Колеги висловили власне бачення використання ігрових технологій у корекційній роботі, взаємодію логопеда з батьками, вчителями початкових класів та шкільними психологами.

Олена Пасічник

Просмотров: 980 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0