Пятница, 03.05.2024, 02:59
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2010 » Апрель » 20 » Конкурс для завзятих читачів
Конкурс для завзятих читачів
18:28

Свято з нагоди підбиття підсумків конкурсу «Класики та сучасники» організували й провели 7 квітня управління освіти Херсонської міськради та обласна бібліотека для дітей. Цей конкурс завершив цикл творчих змагань учнів херсонських шкіл під загальною назвою «Читання для серця і розуму», які проводилися з 2007 року за участю як молодших школярів, так і старшокласників.

Кожен конкурсант мав виконати два завдання: підготувати авторський проект та скласти рейтинговий список із 5-ти книг, які він радив би прочитати всім дітям. Роботи, а їх було представлено 47, виявилися надзвичайно цікавими й різноплановими як за формою, так і за змістом. У результаті журі вирішило відзначити дипломами переможців аж 18 творчих робіт, кожну у своїй номінації. Лауреатами стали учні шкіл, гімназій та ліцеїв обласного центру: Даніїл Кузнєцов, Анжеліка Зоріна, Олена Медведєва, Анастасія Левченко, Оксана Приходько, Тетяна Савілкіна, Віра Іванова, Вікторія Дзіно, Яна Трунова, Вікторія Мельниченко, Марія Плешко, Олександра Петрук, Ірина Хребет, Михайло Бєлявський, Марина Яковлєва, Катерина Кочерга, Поліна Соколенко, Катерина Ляховська, Аліса Істоміна, Уляна Сайченко, та Катерина Агєєнко. А вже самі переможці обрали дві найкращі роботи. «Призи визнання» отримали учні 11-Б класу гімназії №3 Олена Медведєва, Анастасія Шевченко та Оксана Приходько, які створили кращий веб-проект під назвою «Моцарт і Сальєрі», та учениця 9-А класу ЗНЗ №53 Марина Яковлєва, за блискучу роботу про дитячу письменницю Олену Благініну. Спеціальний приз Херсонської єпархії УПЦ за високодуховне розкриття теми вручив учениці ІІ курсу АНФ Херсонського Академічного ліцею при ХДУ Катерині Ляховській священик Сергій Дмитрієв.

На свято до актової зали Суворовської районної ради завітали почесні гості, які привітали юних шанувальників художньої книги: радник начальника управління освіти Херсонської міськради Тамара Верещака, письменник Іван Демченко та ін. Приїхав і поважний гість із Києва, молодий, але вже визнаний письменник Володимир Арєнєв, лауреат міжнародної премії ім. О.Гончара. Він, поміж іншого, провів ряд творчих зустрічей з учнями шкіл та взяв участь у ток-шоу, що організували працівники обласної бібліотеки для дітей, присвяченому проблемам читання серед підлітків.

Сергій Сидоренко

 

Просмотров: 971 | Добавил: dger | Рейтинг: 5.0/1