Суббота, 04.05.2024, 17:49
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2011 » Февраль » 18 » Колегія управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації
Колегія управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації
16:15

Четвертого лютого на базі комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради відбулася колегія управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації.

У засіданні взяли участь заступник начальника управління освіти і науки ОДА Євгенія Кулькіна, начальники відділів управління; начальники управління та відділів освіти міських та районних державних адміністрацій.

Головним питанням розглядалися підсумки роботи управління, відділів освіти за 2010 рік, були визначені й пріоритетні завдання на 2011 рік. Євгенія Кулькіна зробила глибокий аналіз проведеної роботи минулого року з усіх напрямків освітньої діяльності. Зокрема, відзначалося, що система освіти області торік працювала стабільно, має здобутки, позитивні тенденції розвитку і оновлення. Так, у порівнянні з минулим роком на 9% збільшився показник охоплення дошкільною освітою дітей віком від 1 до 6 років, і на початок 2011 року становить 76,2% від загальної кількості дітей дошкільного віку. Значна увага приділялася соціальному захисту учасників навчально-виховного процесу, організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, медичного обслуговування та оздоровлення школярів.

За рахунок субвенції з обласного бюджету в розмірі 1067,0 тис. грн придбано 14 будинків педагогічним працівникам сільської та селищної місцевості у 10 районах Херсонщини.

Щодо недоліків у роботі Євгенія Кулькіна звернула увагу керівників на те, що 2010 року не скрізь в області створено належні умови для реалізації права громадян на дошкільну освіту. З перевантаженням працюють дошкільні заклади м. Херсона, де на 100 місцях виховується 109 дітей, Каховки (118 дітей), Нової Каховки (135 дітей), Білозерського району (119 дітей), м. Берислава (25 дітей), смт Великої Олександрівки (128 дітей), смт Любимівки Каховського району.

Чимало говорилося й про необхідність посилення фінансової дисципліни у закладах освіти, персональної відповідальності керівників не тільки в господарюванні, а й на всіх ланках навчально-виховного процесу.

Учасники обговорення наголошували на необхідності збереження мережі навчальних закладів, посилення співпраці з депутатським корпусом районних та сільських рад для вирішення фінансових проблем.

Колегія також розглянула питання про стан злочинності, охоплення дітей навчанням, виконання заходів щодо попередження в області негативних явищ серед дітей на 2010 рік, затверджених головою обласної державної адміністрації від 29 червня 2010 року №23/347 у м. Херсоні, Білозерському, Генічеському, Голопристанському, Нововоронцовському, Новотроїцькому та Цюрупинському районах.

Просмотров: 1233 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0