Пятница, 03.05.2024, 20:26
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2011 » Декабрь » 1 » Херсонські корабели потребують робочих рук
Херсонські корабели потребують робочих рук
13:38

У Херсонському професійному суднобудівному ліцеї відбулася робоча нарада з питань підготовки робітничих кадрів для галузі суднобудування, в якій взяли участь заступник начальника управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації Віктор Меренков, завідувач сектору ПТНЗ, науки та координації роботи вищих навчальних закладів управління Сергій Шкарупа, директор з персоналу Херсонського суднобудівного заводу Ірина Горлова, директори ПТНЗ Херсонщини.

Як відомо, керівництво Херсонського суднобудівного заводу уклало договори на побудову трьох танкерів протягом 2-3 років, тож нині корабели гостро потребують робочих рук. Зокрема, на найближче п’ятиріччя щороку необхідно від 400 до 800 особливо кваліфікованих судноскладальників, малярів суднових та ін. Отож і виникла потреба проаналізувати потенціал училищ області, з’ясувати, випускників яких професій вони можуть запропонувати заводові у найближчій та віддаленій перспективі.

Учасники наради визначили ті професії, за якими можуть здійснювати навчання майбутніх робітників для корабелів (верстатник широкого профілю, маляр, токар, фрезерувальник, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах тощо), домовилися детально проаналізувати можливості ПТНЗ з цього приводу, поділитися методиками підготовки майбутніх робітників.

Заходи передбачають екскурсії на підприємство учнів профтехучилищ, створення на заводі необхідних умов для проходження ними виробничої практики, укладання договорів з навчальними закладами на підготовку кадрів та ін.

Чимало уваги приділили й проблемним моментам проходження учнями виробничої практики. Зокрема, керівників ПТНЗ цікавили питання оплати праці практикантів, організації їхнього проживання та харчування, гарантованої достойної зарплати для випускників.

Сергій Сидоренко

Просмотров: 642 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0