Четверг, 25.04.2024, 20:13
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2015 » Февраль » 17 » Як атестуватися вчителю початкових класів, який викладає англійську мову в своєму класі?
Як атестуватися вчителю початкових класів, який викладає англійську мову в своєму класі?
08:44

    Доброго дня. Маю педагогічний стаж 3,5 роки, в цьому році отримала диплом «магістра» – (викладач педагогіки, вчитель початкових класів, вчитель англійської мови в основній школі), на нинішній роботі працюю 2 з хвостиком роки (вчителем початкових класів) чи можу я атестуватися позачергово на наступний рік на ІІ категорію? Мене керівництво запевняє, що не можу, так як стаж менше 5 років. Як повинні атестувати вчителя початкових класів, який веде клас і англійську мову? Бажаю взяти англійську у своїх дітей, хоча кажуть, що не можуть дати, так як прийдеться атестувати мене подвійно – як вчителя початкових класів та як вчителя англійської. Додайте, будь ласка, закони, на підставі яких це відбувається. Заздалегідь, дякую.

 

    Згідно п 4.8. Наказу Міністерства освіти і науки України № 930 від 6.10.2010 р. Педагогічні працівники, які не мають повної вищої освіти й  працюють  на посадах педагогічних працівників, після отримання відповідної  повної  вищої  освіти   атестуються   на   присвоєння кваліфікаційної категорії  «спеціаліст   другої  категорії»  за наявності стажу роботи на педагогічній посаді не менше двох років; «спеціаліст першої категорії» – не менше п’яти років;  «спеціаліст вищої категорії» – не менше восьми років.
    За  педагогічними працівниками, які отримали другу повну вищу педагогічну   освіту   й   перейшли на   посаду   за   отриманою спеціальністю,   зберігаються   присвоєні  попередньою атестацією кваліфікаційні категорії. Атестація таких працівників здійснюється не  пізніше  ніж через два роки після переходу на  іншу  посаду. 
     Згідно цьому Наказу, Ви маєте право на атестацію. Для присвоєння 2 категорії достатньо 2 роки педагогічного стажу. Вчитель початкових класів, що викладає англійську мову в своєму класі немає потреби атестуватися як вчителю початкових класів та вчителю англ.мови. Достатньо лише як вчителю початкових класів. Вчитель початкових класів має право викладати ВСІ предмети у своїх учнів.

Просмотров: 1877 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0