Суббота, 04.05.2024, 02:25
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2012 » Октябрь » 25 » Бачити красу вчать змалечку
Бачити красу вчать змалечку
10:20

Хто з батьків не мріє аби його дитина виросла всебічно розвинутою особистістю. Маємо на увазі, звісно, тих, які переймаються подальшою долею своїх нащадків. Зрозуміло, що матеріальний бік справи турбує усіх. Та не все у цьому світі обмежується грошима, гарним одягом та пристойною кухнею. Нагодувати та одягти дитину, лише третина всієї справи. Маленька людина, сама того не усвідомлюючи, прагне до прекрасного. Задача батьків, педагогів, вихователів дитячих садків не згубити й не змарнувати той потяг малої душі до великого і прекрасного світу мистецтва.

Вихователі та керівництво Херсонського дитячого ясел-садку №2 дуже добре усвідомлюють свою місію у вихованні особистості.

Вихователі у цьому чудовому садочку займаються з дітьми не лише запланованими уроками образотворчого мистецтва, танцями та співами. Дітлахи із задоволенням вчаться акторській майстерності, грають у маленьких виставах, вчаться виконувати нескладні твори на різноманітних музичних інструментах. 

Як розповіла Олена Сидорова, вихователь-методист ясел-садку №2: «Гра на музичних інструментах, індивідуально і в оркестрі, приносить дітям велике задоволення, організовує їх, втягує у активне музикування, виховує увагу, навички ансамблевого виконання, розвиває пам’ять».

Алла Гіріна, завідувач ясел-садка №2, відмінник освіти України, переконана, що діти мають не тільки вміти слухати музику, грати на різноманітних інструментах чи мати навички диригування, для них важливо також добре розуміти і світ театру. «У формуванні особистості дитини дошкільного віку важливе місце посідає театр. Він допомагає дитині глибше пізнати себе, свій внутрішній світ, спонукає її до самовдосконалення. Для формування у дітей відчуття краси ми широко використовуємо казку.Казка починається із простої розповіді і переходить у її вищу форму – інсценування.

Проводячи театрально-ігрові дійства, об’єднуємо всіх дітей: вони ж і режисери, і актори, костюмери і гримери, вони ж і глядачі. На прикладах добрих або недобрих вчинків вчимо аналізувати власну поведінку, розуміти своїх однолітків, старших людей», – підкреслила Алла Володимирівна. 

Вихователі, музичні керівники вчать дітей не тільки простим речам, вони прищеплюють їм на все життя відчуття прекрасного. 

А це значить, що у майбутньому з хлопчиків та дівчаток виростуть всебічно розвинені особистості. 

 Наталя Лісовець

Просмотров: 680 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0