Вторник, 30.04.2024, 02:47
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2011 » Май » 18 » Актуальні проблеми дошкільної та початкової освіти обговорили у ХДУ
Актуальні проблеми дошкільної та початкової освіти обговорили у ХДУ
18:47

На базі факультету дошкільної та початкової освіти Херсонського державного університету пройшла міжнародна  науково-практична конференція  «Актуальні проблеми  дошкільної та початкової освіти».

Відкриваючи зібрання, декан факультету доктор педагогічних наук, професор Любов Пєтухова  наголосила, що конференція має  широке представництво. Свої наукові роботи надіслали  провідні науковці  Росії, Бельгії, Польщі, Німеччини, Білорусії та Молдови. Наша країна представлена 10 містами. Усього свої роботи надали 274 особи: 196 – викладачі вищих навчальних закладів, 10 – вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, 35 – педагоги-практики з дошкільних навчальних закладів. 152 учасники наукової дискусії – представники інших країн та міст України.

Конференція тривала два дні. Працювали  4 секції. Науковці і педагоги-практики обговорили проблеми наступності  і перспективності дошкільної та початкової освіти,  формування професійних компетентностей майбутніх фахівців дошкільної та початкової освіти, місце і значення ідей Ф.Фрьобеля у контексті сучасного простору дошкільної освіти тощо.

Доктор педагогічних наук, професор, дійсний член НАПН України, завідувач кафедри теорії і методики дошкільної освіти Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» Алла Богуш, говорячи про наступність дошкільної та початкової освіти  висловила думку, що сьогодні важко назвати «хоча б деякі аспекти втілення в життя означеного принципу». На думку науковця, не прослідковується наступності й перспективності у змісті виховання і навчання дітей та учнів у державних стандартах освіти, її дошкільної початкової ланок ДСПО і БКДО, «…жодний з них не враховує ні досягнення в розвитку, навчанні і вихованні дітей перших 7 років, ні перспектив того, з чим діти зустрінуться у другому дитинстві...» (детальніше читайте у «Методичній скриньці»  №2 за 2011 р.)

Просмотров: 1625 | Добавил: dger | Рейтинг: 0.0/0