Среда, 24.04.2024, 19:16
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » Архив материалов
« 1 2 3 4 5 ... 30 31 »

   «Історичний Акт Злуки, проголошений 22 січня 1919 року, був символічним документом. Він окреслив географічні та ментальні контури єдиної України. З плином десятиліть ідея, закладена в Акті, поступово втілювалася в життя.
   Але минулого року соборність всіх наших земель перетворилася на справжню національну ідею. Вона оволоділа, нарешті, умами практично всіх без винятку громадян України та зробилася найголовнішою цінністю в усіх її областях.
   Перефразовуючи слова, сказані в дев’ятнадцятому році одним з політичних діячів того часу Левом Бачинським: ми стали народом не лише з «однією кров’ю» та «одним серцем», але ... Читать дальше »

Просмотров: 1172 | Добавил: dger | Дата: 27.01.2015

15 січня відбувся брифінг першого заступника міністра освіти і науки Інни Совсун та керівника освітніх програм громадської організації «Центр дослідження суспільства» Єгора Стадного. Мова йшла про фінансування галузі освіти у 2015 році. 

 

   Закриття шкіл
   Народні депутати скасували усі мораторії на закриття загальноосвітніх навчальних закладів, останній з яких приймали влітку 2014 року. Здебільшого це стосуватиметься сільських шкіл, адже тепер їх можна буде закрити рішенням місцевої влади без згоди загальних зборів територіальної громади чи референдуму, як було раніше. Також створення сільських шкіл тепер буде прив&rs ... Читать дальше »

Просмотров: 659 | Добавил: dger | Дата: 27.01.2015

   12-13 січня на базі Херсонської академії неперервної освіти та Херсонської школи № 31 проходив ІІ обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року»  у номінації «Правознавство».

 

vcit21012015_4 ... Читать дальше »

Просмотров: 777 | Добавил: dger | Дата: 27.01.2015

   Херсонщина – квітучий край, багатий своїми природними ресурсами. Це – акваторії Чорного і Азовського морів, 2 біосферних заповідники: Біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна та Чорноморський біосферний заповідник Національної академії наук України, Національні природні парки: «Олешківські піски», «Азово-Сиваський», «Джарилгацький» та величний Дніпро, з рукотворним Каховським морем, а ще безкрайні ліси, лани і поля.

   Природні багатства нашого краю давно і добре відомі не тільки в Україні, а й за її межами. Та найбільше враження на гостей області справляють два природні об’єкти: Олешківські піски та рукотворний ліс. Саме ці дива природи і були занесені до Книги рекордів України. Олешківські п ... Читать дальше »

Просмотров: 1075 | Добавил: dger | Дата: 26.06.2014

   Недавно нам посчастливилось стать свидетелями замечательного события. Мы попали на концерт американского музыканта Джоша Ланца, который приехал в Асканию-Нова порадовать зрителей своими песнями. Уникальность этого музыканта в том что, он, коренной американец, житель  Сиэтла, не имеющий никаких русских корней, поет песни на стихи… Александра Пушкина. Не каждый русский осмелится взяться за поэзию выдающегося классика, а здесь американец…  Но у Джоша это получается просто великолепно. Чудесные звуки гитары, стихи Александра Сергеевича, американский драйв, а также акцент автора создают особый неповторимый шарм каждой песне. В своем далеком Сиэтле Джош занимается программированием в офисе  корпорации «Microsoft», но призвание души – это русская поэзия. Еще будучи студентом, Джош посетил Санкт-Петербург, познакомился с творчеством Пушкина, услышал песни Высоцкого и навсегда влюбился в русскую культуру. Самостоятельно овладев ... Читать дальше »

Просмотров: 765 | Добавил: dger | Дата: 24.04.2014

Часть первая.
Лирическая

   Плохо началось у меня утро. С настоящего, со всхлипываниями и причитаниями, плача. Накопилось за все эти месяцы. И дошло уже до какого-то предела.  И я завыла, как во все времена выли бабы…


   Три месяца мне снился Майдан… Горящие шины, барабаны и погибшие мальчики. Так получилось, что они для меня не совсем неизвестные люди. Мой сын учился в Украинском Католическом Университете. Там  преподавал историю Богдан… Дочь подруги дружила с однокурсником Сашей, архитектором, рыженьким и веселым…
... Читать дальше »

Просмотров: 994 | Добавил: dger | Дата: 24.04.2014