Пятница, 10.05.2024, 06:27
Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

.

Block title

Поиск






Главная » 2011 » Сентябрь » 14 » 30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек
30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек
18:16

Літературний марафон у дитячій бібліотеці

 

30 вересня у Херсонській обласній бібліотеці для дітей відбудеться Бібліотечний Літературний Марафон, який книгозбірня проводить з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Це - цілоденна естафета інтерактивних заходів та зустрічей у бібліотеці.

Головною складовою Марафону, за традицією, стануть Відкриті уроки читання від популярних українських письменників та відомих громадських і культурних діячів нашого краю, успішних особистостей.

Принагідно нагадаємо, що Відкриті уроки читання на Херсонщині проводяться щорічно саме 30 вересня у всіх школах, бібліотеках, що обслуговують дітей, згідно зі спільним наказом управлінь культури і туризму та освіти і науки облдержадміністрації від 16 червня 2010 року.

За програмою Марафону безпосередньо у обласній книгозбірні з читачами, бібліотекарями – дитячими та шкільними, організаторами дитячого читання, херсонськими літераторами та учасниками літературних студій у різноманітних форматах спілкуватимуться:

-          офіційні особи – керівники області, галузі культури;

-          відомі українські письменники і книговидавці брати Капранови;

-          молода українська письменниця Галина Ткачук (м. Київ);

-          лауреат Національної премії України імені Т. Г. Шевченка в галузі літератури Анатолій Кичинський;

-          доктор педагогічних наук, чл.-кор. АПН України, професор кафедри педагогіки і психології Херсонської академії неперервної освіти Євдокія Петрівна Голобородько;

-          директор ТВО «Скіфія», заслужений журналіст України, письменник Анатолій Марущак;

-          директор книготоргівельної мережі «Учбова книга», друг бібліотеки Ганна Лісова.

Майстер-клас колегам – активним помічникам бібліотекарів у пропаганді дитячої книги та читання – даватимуть учасники бібліотечної волонтерської бригади із Голопристанської районної бібліотеки для дітей.

Особливістю цього нового формату відзначення свята усіх бібліотек України стане також «Марафон бібліотечних новин» від дитячих книгозбірень з усієї області, які можна буде відстежувати не лише у обласній бібліотеці для дітей, а й на веб-сайті бібліотеки (http://library.kherson.ua/index.html), у блозі «Бібліотечні волонтери Херсонщини» (http://volontery-ks.blogspot.com/), а також у режимі реального часу в соціальних мережах «Facebook» та «Вконтакте».   

                                                                                                      

Ольга Крижановська,

завідуюча відділом мистецтв

Херсонської обласної бібліотеки для дітей,

координатор Бібліотечного Літературного Марафону

Просмотров: 841 | Добавил: dger | Рейтинг: 5.0/1